Biofolie, de verzendverpakking uit hernieuwbare grondstof

Biofolies

Bij Nic. Oud is het mogelijk om jouw drukwerk te verpakken en te verzenden in biofolies. Biofolie is een verzendverpakking uit hernieuwbare grondstof, hiermee komen wij tegemoet aan de groeiende vraag naar duurzame verpakkingen.

Biofolie uit hernieuwbare grondstof

De meest gebruikte biofolies voor het verzenden van drukwerk zoals; magazines, direct mail, brochures, folders of kranten zijn:

  • PLA folie polymelkzuur, de glossy onder de biofolie
  • Wenterra, biofolie van zetmeel
  • Suikerriet folie, het biobased alternatief

Waarom biofolie?

Het belangrijkste milieuvoordeel van biofolie is dat het is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, en niet van aardolie. Een hernieuwbare grondstof is; “Materiaal dat is samengesteld uit biomassa van een levende bron en dat doorlopend kan worden hernieuwd”. Het gebruik van fossiele brandstoffen kan door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen worden gereduceerd.
Is maatschappelijk verantwoord ondernemen bij jouw bedrijf vanzelfsprekend? En ben je bewust op zoek naar een duurzame verpakkingsoplossing?

Neutrale CO2-balans

De plantaardige oorsprong van het materiaal zorgt voor een neutrale CO2-balans. Het CO2-gehalte dat vrijkomt aan het einde van de levenscyclus van het biomateriaal (biologische afbraak of verbranding) komt overeen met het gehalte CO2 dat is geabsorbeerd door de groei van de planten waarvan het biomateriaal is gemaakt. Het is biologisch afbreekbaar of volledig recyclebaar binnen het reguliere inzamelsysteem (afval is grondstof). Een aantal soorten biofolies zijn volledig composteerbaar.

Wat is ‘biologisch afbreekbaar’?

Een materiaal is biologisch afbreekbaar wanneer schimmels en bacteriën het materiaal op biologische wijze afbreken. Biologisch afbreekbaar is een breed begrip. De tijdsduur van het afbreekproces is afhankelijk van de omstandigheden en het restproduct, ‘het compost’. Als een folie voldoet aan de norm EN 13432, mag het worden voorzien van het kiemplantlogo met het certificaatnummer. Biologisch afbreekbare en composteerbare folies kunnen in Nederland bij het gft-afval. Omdat biodegradeerbare plastics niet perse in het buitenmilieu degraderen mogen ze niet als de oplossing worden gezien voor het probleem van zwerfafval en milieuvervuiling.

Wat is ‘composteerbaar’?

PLA folie / BIO folie

Folies zijn composteerbaar als het onder gecontroleerde omstandigheden biologisch afbreekbaar is (het verteert door de invloed van micro-organismen) Daarbij worden eisen gesteld aan de omstandigheden, de duur en het restproduct, ‘het compost’. Als een folie voldoet aan de norm EN 13432 mag het worden voorzien van het kiemplantlogo met het certificaatnummer. Composteerbare folies kunnen in Nederland bij het gft-afval.

Informatie over duurzaam verzenden

Deel dit bericht:

Nieuw: Biosiel® hét alternatief voor sealen in folie

Biosiel® is een nieuwe soort verzendverpakking van 100% papier. Nic. Oud heeft deze verpakwijze exclusief ontwikkeld en komt hiermee tegemoet aan de vraag naar duurzame verzendverpakkingen. Biosiel®, verzendverpakking zonder poespas Biosiel® is een dunne verzendverpakking zonder poespas, een uitstekend alternatief...
Lees verder... about Nieuw: Biosiel® hét alternatief voor sealen in folie

Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!

De doelgroep verras je met een persoonlijke pas! Direct mail is niet alleen een effectief middel om de doelgroep te bereiken, door het toevoegen van een pasje zorgt het ook voor verrassend hogere conversie. Het toevoegen van een pasje op...
Lees verder... about Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!

Nooit meer iets missen?

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Nic. Oud, Direct Mail en fulfilment.

Meld je aan voor actualiteiten in je mailbox

Naam(Vereist)
Ja, ik wil graag op de hoogte blijven(Vereist)
Bij het verzenden van het formulier geeft u toestemming dat Nic. Oud uw persoonsgegevens verwerkt om via e-mail te informeren over de producten, diensten en actualiteiten binnen ons vakgebied. Wilt u per e-mail geen informatie van ons ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de opt-out van de nieuwsbrief of per e-mail naar marketing@nicoud.nl. Meer weten? Raadpleeg de privacy statement op onze website.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Advies nodig?

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Direct contact opnemen

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ook interessant

Video's

Duurzaamheid

Actualiteiten

Play Video

3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie

Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp.

Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Begin dit jaar maakte Nic. Oud bekend een betaalbaar en duurzaam alternatief te hebben ontwikkeld voor het verpakken en verzenden van drukwerk in folie. Deze voordelig duurzame verzendverpakking, inmiddels bekend onder de naam Biosiel®, heeft een aantal unieke eigenschappen. Het...
Lees verder... about Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Direct Mail & Fulfilment

Meer weten over onze aanpak?