Biofolie, de verzendverpakking uit hernieuwbare grondstof
Bij Nic. Oud is het mogelijk om jouw drukwerk te verpakken en te verzenden in biofolies. Biofolie is een verzendverpakking uit hernieuwbare grondstof, hiermee komen wij tegemoet aan de groeiende vraag naar duurzame verpakkingen.
Biofolie uit hernieuwbare grondstof
De meest gebruikte biofolies voor het verzenden van drukwerk zoals; magazines, direct mail, brochures, folders of kranten zijn:
- PLA folie polymelkzuur, de glossy onder de biofolie
- Wenterra, biofolie van zetmeel
- Suikerriet folie, het biobased alternatief
Waarom biofolie?
Het belangrijkste milieuvoordeel van biofolie is dat het is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, en niet van aardolie. Een hernieuwbare grondstof is; “Materiaal dat is samengesteld uit biomassa van een levende bron en dat doorlopend kan worden hernieuwd”. Het gebruik van fossiele brandstoffen kan door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen worden gereduceerd.
Is maatschappelijk verantwoord ondernemen bij jouw bedrijf vanzelfsprekend? En ben je bewust op zoek naar een duurzame verpakkingsoplossing?
Neutrale CO2-balans
De plantaardige oorsprong van het materiaal zorgt voor een neutrale CO2-balans. Het CO2-gehalte dat vrijkomt aan het einde van de levenscyclus van het biomateriaal (biologische afbraak of verbranding) komt overeen met het gehalte CO2 dat is geabsorbeerd door de groei van de planten waarvan het biomateriaal is gemaakt. Het is biologisch afbreekbaar of volledig recyclebaar binnen het reguliere inzamelsysteem (afval is grondstof). Een aantal soorten biofolies zijn volledig composteerbaar.
Wat is ‘biologisch afbreekbaar’?
Een materiaal is biologisch afbreekbaar wanneer schimmels en bacteriën het materiaal op biologische wijze afbreken. Biologisch afbreekbaar is een breed begrip. De tijdsduur van het afbreekproces is afhankelijk van de omstandigheden en het restproduct, ‘het compost’. Als een folie voldoet aan de norm EN 13432, mag het worden voorzien van het kiemplantlogo met het certificaatnummer. Biologisch afbreekbare en composteerbare folies kunnen in Nederland bij het gft-afval. Omdat biodegradeerbare plastics niet perse in het buitenmilieu degraderen mogen ze niet als de oplossing worden gezien voor het probleem van zwerfafval en milieuvervuiling.
Wat is ‘composteerbaar’?
Folies zijn composteerbaar als het onder gecontroleerde omstandigheden biologisch afbreekbaar is (het verteert door de invloed van micro-organismen) Daarbij worden eisen gesteld aan de omstandigheden, de duur en het restproduct, ‘het compost’. Als een folie voldoet aan de norm EN 13432 mag het worden voorzien van het kiemplantlogo met het certificaatnummer. Composteerbare folies kunnen in Nederland bij het gft-afval.
Informatie over duurzaam verzenden
Deel dit bericht:
Categorieën:
Nieuw: Biosiel® hét alternatief voor sealen in folie
Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!
Nooit meer iets missen?
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Nic. Oud, Direct Mail en fulfilment.
Advies nodig?
Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.
Direct contact opnemen
Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.
Ook interessant
Video's
Duurzaamheid
Actualiteiten
Bedrijfsvideo Algemeen
3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie
Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp.
Biosiel® winnaar Printmedia-product van het jaar!
Direct Mail & Fulfilment
Meer weten over onze aanpak?