De acceptgiro verdwijnt in 2023
De acceptgiro verdwijnt. Over anderhalf jaar is het niet meer mogelijk om met een acceptgiro te betalen. Currence de producteigenaar stopt op 1 juni 2023 met het aanbieden en ondersteunen van het bekende gele papiertje omdat Nederlanders er steeds minder mee betalen.
Het gebruik van de acceptgiro is de laatste jaren met 30% per jaar teruggelopen. Het aantal bedrijven en instellingen dat nog acceptgiro’s verstuurt, daalt erg snel. In de afgelopen twaalf maanden halveerde het aantal verzenders van 15.000 naar 7700. We weten dat negen van de tien gedrukte acceptgiro’s tegenwoordig elektronisch worden betaald – via internetbankieren of mobiel bankieren – en vervolgens weggegooid.
Acceptgiro verdwijnt naar het museum
Al eerder was besloten dat de acceptgiro in 2019 zou verdwijnen maar dat werd in 2017 voor onbepaalde tijd uitgesteld. De reden voor uitstel was dat vooral goede doelen nog veel acceptgiro’s verstuurden. Er werd verondersteld dat mensen die een acceptgiro ontvangen sneller tot een donatie overgaan.
Gebruikt jouw organisatie nu nog de acceptgiro en wil je weten welk alternatief het meest geschikt is? Neem dan direct contact met ons op.
Tikkie QR code en andere alternatieven
Inmiddels zijn er goede alternatieven voor de acceptgiro ontwikkeld. Per slot van rekening was in 2017 al bekend dat het gebruik van de acceptgiro ooit eindig was. Met deze wetenschap, lanceerde Nic. Oud in maart 2019; Tikkie, direct mail met gepersonaliseerde Tikkie QR code in samenwerking met Tikkie.
Door een gepersonaliseerde Tikkie QR code op een brief, kaart of direct mailing te printen, kun je direct vanaf papier een product te bestellen of een bedrag overmaken. Je scant de QR met je smartphone, om vervolgens direct de betaling online af te ronden via de eigen bank. Een Tikkie QR is een zeer gebruiksvriendelijk betaalmiddel. Het is veilig, snel en makkelijk. Gebruikers van Tikkie QR bevestigen ons dat het de conversie op hun direct mail verhoogt!
Wil je meer informatie over direct mail met een Tikkie QR-code?
Betaalverzoeken met Betaalinstructie en een QR-code
Als je een factuur en/of betaalverzoek per post of elektronisch verzendt, kun je ook het sjabloon voor Betaalinstructie gebruiken.
Op de Betaalinstructie staan de betaalgegevens in de volgorde waarin ze moeten worden ingevuld bij internetbankieren, mobiel bankieren of op een overschrijvingsformulier:
- Te betalen bedrag
- Naam van de begunstigde
- IBAN van de begunstigde
- Betalingskenmerk of omschrijving
Om betalen makkelijk te maken, kun je de Betaalinstructie combineren met een QR-code. Een QR-code kan behalve met een e-mail ook op brief of direct mail worden geprint en verzonden. De betaling kan dan snel, makkelijk en foutloos worden uitgevoerd door de QR-code met een smartphone te scannen. Alle betaalgegevens worden dan automatisch klaargezet in de bankapp, zodat de betaler niet zelf zijn gegevens hoeft over te tikken. De QR-code mag een generieke QR-code voor Europese overboekingen zijn of een iDEAL QR-code.
Deel dit bericht:
Categorieën:
Nieuw: Biosiel® hét alternatief voor sealen in folie
Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!
Nooit meer iets missen?
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Nic. Oud, Direct Mail en fulfilment.
Advies nodig?
Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.
Direct contact opnemen
Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.
Ook interessant
Video's
Duurzaamheid
Actualiteiten
Bedrijfsvideo Algemeen
3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie
Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp.
Nic. Oud breidt uit met vierde paperwrap machine!
Direct Mail & Fulfilment
Meer weten over onze aanpak?