Retourlogistiek bij Nic. Oud

Retourlogistiek

Onderdeel van jouw customer service is een goede retourlogistiek. Is jouw klant onverhoopt niet tevreden over het geleverde product, of is er iets mis gegaan bij de bestelling? Dan is terugsturen geen probleem en de administratieve afhandeling evenmin. Ook de retourafhandeling van jouw webwinkelproducten voert Nic. Oud als e-Fulfilmentpartner voor je uit.

Efficiënte retourlogistiek

  • Voor de retourenverwerking (reverse logistics) maakt jouw klant gebruik van een speciaal postbus- of antwoordnummer.
  • Bij ontvangst wordt het pakket gecontroleerd, geregistreerd en gerapporteerd.
  • Onbeschadigde artikelen worden direct weer in jouw beschikbare voorraad opgenomen.
  • Return to refund: Nic. Oud verzorgt eventuele terugbetalingen aan de klant.

Retouren en Refunden

Hoe de retouren worden afgehandeld bepaalt in grote mate de tevredenheid van de consumenten. De retour artikelen worden aangeleverd in ons distributiecentrum. De gegevens worden geregistreerd, de artikelen gecontroleerd en indien verkoopbaar ingeboekt en opgeslagen bij de voorraad. Indien het product, beschadigd, onvolledig retour is gekomen wordt de klant geïnformeerd. Bij een onvolledig of foutief adres wordt dit direct doorgegeven. Heb je voor de retour verwerking van jouw webshop aanvullende wensen voor extra mogelijkheden? Dan is dit in overleg mogelijk.

Return to refund plugin
De vele handmatige administratieve handelingen bij retourneren zijn vaak een tijdrovende bezigheid. Per dag is een middelgrote webshop met een relatief hoog retourpercentage veel tijd kwijt aan het ontvangen, verwerken, en het terugbetalen van retourzendingen. Dit is voor de e-Fulfilment klanten van Nic. Oud nu verleden tijd. Wij hebben de ‘return to refund’ plugin gelanceerd die het retourproces voor de webshops tot 95 procent sneller maakt. Met de return to refund plugin hebben wij de oplossing voor één van de tijdrovendste e-fulfilment werkzaamheden van webshops: retouren en refunden. Retouren worden automatisch verwerkt en terugbetaald in het e-commerceplatform. Het handmatig crediteren behoort hiermee voor webshops die e-Fulfiment uitbesteden bij Nic. Oud tot de verleden tijd.

Meer informatie? Wil je e-Fulfilment uitbesteden of heb je vragen? Neem dan direct contact met Leo Caster.