FSC® keurmerk

Nic. Oud is FSC®-gecertificeerd. Dit FSC keurmerk geeft aan dat Nic. Oud gerechtigd is om FSC producten met het FSC-logo te leveren. Het keurmerk geeft je de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en de gehele handelsketen is gecontroleerd / gecertificeerd.

FSC keurmerk Nic. Oud

Waarom het FSC keurmerk?


FSC, Forest Stewardship Council® is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. Papier wordt gemaakt van hout: milieuvriendelijk en één van de weinige hernieuwbare grondstoffen. Als we goed met onze bossen omgaan dan kunnen we hout en papier eeuwig blijven gebruiken. Het gebruik van FSC gecertificeerd papier draagt hier direct aan bij. Het FSC-label op jouw drukwerk laat zien dat je kiest voor papier geproduceerd uit verantwoord beheerde bossen.

Bekijk hier de video: Waarom FSC?

Om deze (video) embed te kunnen bekijken dienen marketing cookies geaccepteerd te worden. Klik op deze link om de cookievoorkeuren aan te passen.

Wat kan Nic. Oud voor jou betekenen?

  • Leveren van FSC-gecertificeerde producten
  • Printen van FSC-logo op zwart/wit en full colour productie

Lees meer over dit keurmerk op de website van FSC Nederland.

Download ons certificaat:
FSC-Certificaat-NicOud.pdf

Milieu en papier

Voor de milieukenmerken van papier- en/of kartonproducten verwijzen wij naar de site van Papierenkarton.nl.  Deze website gaat dieper in op de bekendste keurmerken voor papier en karton en de producten hiervan. De stichting Papierenkarton.nl, informeert een breed publiek over de duurzame en (gebruik)vriendelijke eigenschappen. Hier vind je de uitgebreide informatie over: de productie, grondstoffen, mvo en duurzaamheid, recycling, de soorten en de eigenschappen van papier en karton.