Milieu en printen

Bij milieu en printen gaat het in de eerste plaats om het functioneel gebruik en de relevantie van de gedrukte communicatie. Marketingcommunicatie in de vorm van drukwerk kan met behulp van digitale printers volledig worden afgestemd op de interesses van de ontvangers.

Milieu en printen

Door de ontwikkeling van de printtechnologie is de kwaliteit van digitaal printwerk en offset drukwerk nog nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Toch is digitaal printen is een stuk minder belastend voor het milieu en daarbij in bepaalde oplages aanzienlijk voordeliger. Met Printing On Demand kan drukwerk snel en in de gewenste oplage worden geleverd, waardoor onnodige voorraad en verspilling tot het verleden behoort.

Digitaal full colour

Bij Nic. Oud printen wij de communicatie-uiting digitaal: op de Xerox iGen4 en de Screen Truepress Jet 520HD. Deze full colour printers bieden vele mogelijkheden voor het vervaardigen van effectieve en efficiënt geprinte Direct Mail-uitingen.

Printen op de iGen4

Bij het full colour printen op de iGen4 worden geen alcohol, zuren, chloroforme vloeistoffen of ontvlambare materialen gebruikt. Hierdoor is 97 procent van de componenten in de iGen4 recyclebaar of opnieuw te gebruiken. Ook kan meer dan 80 procent van het afval van de iGen4 worden geretourneerd, hergebruikt of gerecycled.

Printen op de Screen Truepress Jet 520HD

In 2104 was Nic. Oud is het eerste bedrijf in Europa dat investeerde in de nieuwste rotatie inkjettechnologie met de plaatsing van de Screen Truepress Jet 520HD. Het energieverbruik van deze inkjetprinter is laag, in vergelijking met een offsetpers, circa 1 staat tot 30. Door de geavanceerde printkoppen is de benodigde inkt voor de afdruk zo minimaal dat er geen geforceerde droging met warmte of UV nodig is.

Bij het digitaal printen is de kwaliteit van eerste tot de laatste afdruk gelijk. Het is niet nodig om de machine vooraf in te stellen om op de gewenste afdrukkwaliteit te bereiken. Hiervoor wordt geen extra papier ‘inschiet” gebruikt. Tevens gaat de beeldoverdracht van de afdruk direct van druk-pdf naar de printer. Er zijn geen extra indirecte drukdragers nodig zoals de aluminium offsetplaten.