Opmars Biobased folie in Mailfulfilment

bio folie

De Biobased folies zijn in opmars bij mailfulfilment. Steeds meer bedrijven en organisaties verzenden hun magazines en brochures in Biobased folies. Het gebruik van Biobased folie is een manier om invulling te geven aan duurzaam ondernemen en te laten zien dat je als bedrijf zo milieuvriendelijk mogelijk opereert.

Waarom Biobased folie?

Het belangrijkste milieuvriendelijke voordeel is dat Biobased folie is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en dus niet van aardolie waaruit de traditionele plastic folies worden gemaakt. Hernieuwbare grondstoffen zijn herplantbaar en het gebruik van fossiele brandstoffen wordt hierdoor gereduceerd. Het materiaal is biologisch afbreekbaar of volledig recyclebaar binnen het reguliere inzamelsysteem (afval is grondstof) en een aantal soorten zijn volledig composteerbaar.

Opmars Biobased folie

Jaarlijks verzenden wij miljoenen poststukken in diverse soorten folies en zien een enorme opmars in de Biobased folies. Biobased folies zijn verkrijgbaar in de volgende variaties:

  • Composteerbare folie
  • Recyclebare folie

Wat is een composteerbare folie?

PLA folie / BIO folie

Folies zijn composteerbaar als het onder gecontroleerde omstandigheden biologisch afbreekbaar is. (het verteerd door invloed van micro-organisme) Daarbij worden eisen gesteld aan de omstandigheden, de duur en het restproduct ‘het compost’. Als een folie voldoet aan de norm EN 13432 mag het worden voorzien van het kiemplantlogo met het certificaatnummer. Composteerbare folies zijn dus herkenbaar aan het kiemplantlogo en kunnen in Nederland bij het GFT afval.

Wenterra® folie

NWS_Wenterra folie

Wenterra is een matte, flexibele folie geproduceerd van zetmeel wat gewonnen wordt uit diverse gewassen als rijst, tarwe, knollen en aardappelen. De folie is semi-transparant van kleur. Voor het inprinten van adressen is het daarom niet altijd noodzakelijk de folie vooraf wit te bedrukken. Wenterra® folie is een volledig biologisch afbreekbare en composteerbare folie en is gecertificeerd volgens EN 13432, Din Certco en AIB Vinçotte. Het mag daarom zowel op de composthoop als in de GFT bak.

NB; Wenterra is sinds 2021 niet meer leverbaar voor mailfulfilment

Drukwerk sealen in folie?

PLA folie

Deze glasheldere, knisperende folie is gemaakt op basis van melkzuur dat wordt gewonnen via fermentatie uit plantaardige suikers van verschillende agrarische grondstoffen, vooral maïs. Het is glashelder transparant, heeft een hoge glans en een glossy uitstraling. De PLA folie is volledig industrieel composteerbaar en kan bij het GFT afval. Extra bij de PLA folie is dat bij de aanmaak van de folie al 30 tot 50% energie wordt bespaard. Ook deze folie is te bedrukken.

Suikerriet folie

Is hét biobased alternatief voor de traditionele matte transparante PE folie. Met het belangrijkste verschil dat onze suikerriet folie voor minimaal 80% is geproduceerd uit hernieuwbare grondstof en dus niet als de traditionele plastic folie van aardolie is gemaakt. Omdat de moleculenstructuur van deze folie exact gelijk is aan de traditionele PE folie is het niet composteerbaar maar wél recyclebaar. Het materiaal is volledig recyclebaar binnen het reguliere inzamelsysteem. Lees het kennisdossier met alle informatie over plastic afval en plastic recycling:  https://www.energievergelijk.nl/onderwerpen/plastic-afval

De folie is kwalitatief vrijwel gelijk aan de traditionele PE folie. Het is sterk en flexibel, met als resultaat een besparing door de foliedikte van slechts 12 mu. Suikerriet folie heeft het Vinçotte OK biobased **** certificaat en is bedrukt met de logo’s van Plastic Heroes en Vinçotte biobased OK logo bedrukking.

Deel dit bericht:

Nieuw: Biosiel® hét alternatief voor sealen in folie

Biosiel® is een nieuwe soort verzendverpakking van 100% papier. Nic. Oud heeft deze verpakwijze exclusief ontwikkeld en komt hiermee tegemoet aan de vraag naar duurzame verzendverpakkingen. Biosiel®, verzendverpakking zonder poespas Biosiel® is een dunne verzendverpakking zonder poespas, een uitstekend alternatief...
Lees verder... about Nieuw: Biosiel® hét alternatief voor sealen in folie

Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!

De doelgroep verras je met een persoonlijke pas! Direct mail is niet alleen een effectief middel om de doelgroep te bereiken, door het toevoegen van een pasje zorgt het ook voor verrassend hogere conversie. Het toevoegen van een pasje op...
Lees verder... about Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!

Nooit meer iets missen?

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Nic. Oud, Direct Mail en fulfilment.

Meld je aan voor actualiteiten in je mailbox

Naam(Vereist)
Ja, ik wil graag op de hoogte blijven(Vereist)
Bij het verzenden van het formulier geeft u toestemming dat Nic. Oud uw persoonsgegevens verwerkt om via e-mail te informeren over de producten, diensten en actualiteiten binnen ons vakgebied. Wilt u per e-mail geen informatie van ons ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de opt-out van de nieuwsbrief of per e-mail naar marketing@nicoud.nl. Meer weten? Raadpleeg de privacy statement op onze website.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Advies nodig?

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Direct contact opnemen

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ook interessant

Video's

Duurzaamheid

Actualiteiten

Play Video

3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie

Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp.

Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Begin dit jaar maakte Nic. Oud bekend een betaalbaar en duurzaam alternatief te hebben ontwikkeld voor het verpakken en verzenden van drukwerk in folie. Deze voordelig duurzame verzendverpakking, inmiddels bekend onder de naam Biosiel®, heeft een aantal unieke eigenschappen. Het...
Lees verder... about Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Direct Mail & Fulfilment

Meer weten over onze aanpak?