Opmars Biobased folie in Mailfulfilment

De Biobased folies zijn in opmars bij mailfulfilment. Steeds meer bedrijven en organisaties verzenden hun magazines en brochures in Biobased folies. Het gebruik van Biobased folie is een manier om invulling te geven aan duurzaam ondernemen en te laten zien dat je als bedrijf zo milieuvriendelijk mogelijk opereert.

Waarom Biobased folie?

Het belangrijkste milieuvriendelijke voordeel is dat Biobased folie is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en dus niet van aardolie waaruit de traditionele plastic folies worden gemaakt. Hernieuwbare grondstoffen zijn herplantbaar en het gebruik van fossiele brandstoffen wordt hierdoor gereduceerd. Het materiaal is biologisch afbreekbaar of volledig recyclebaar binnen het reguliere inzamelsysteem (afval is grondstof) en een aantal soorten zijn volledig composteerbaar.

Opmars Biobased folie

Jaarlijks verzenden wij miljoenen poststukken in diverse soorten folies en zien een enorme opmars in de Biobased folies. Biobased folies zijn verkrijgbaar in de volgende variaties:

  • Composteerbare folie
  • Recyclebare folie

Wat is een composteerbare folie?

Folies zijn composteerbaar als het onder gecontroleerde omstandigheden biologisch afbreekbaar is. (het verteerd door invloed van micro-organisme) Daarbij worden eisen PLA folie / BIO foliegesteld aan de omstandigheden, de duur en het restproduct ‘het compost’. Als een folie voldoet aan de norm EN 13432 mag het worden voorzien van het kiemplantlogo met het certificaatnummer. Composteerbare folies zijn dus herkenbaar aan het kiemplantlogo en kunnen in Nederland bij het GFT afval.

Wenterra® folie

Wenterra is een matte, flexibele folie geproduceerd van zetmeel wat gewonnen wordt uit diverse gewassen als rijst, tarwe, knollen en aardappelen. De folie is semi-transparant van kleur. Voor het inprinten van adressen is het daarom niet altijd noodzakelijk de folie vooraf wit te bedrukken. Wenterra® folie is een volledig biologisch afbreekbare en composteerbare folie en is gecertificeerd volgens EN 13432, Din Certco en AIB Vinçotte. Het mag daarom zowel op de composthoop als in de GFT bak.NWS_Wenterra folie

 

Folieverpakking in verschillende soorten

Sealen in Biobased folie?

Vraag hier een offerte aan

PLA folie

Deze glasheldere, knisperende folie is gemaakt op basis van melkzuur dat wordt gewonnen via fermentatie uit plantaardige suikers van verschillende agrarische grondstoffen, vooral maïs. Het is glashelder transparant, heeft een hoge glans en een glossy uitstraling. De PLA folie is volledig industrieel composteerbaar en kan bij het GFT afval. Extra bij de PLA folie is dat bij de aanmaak van de folie al 30 tot 50% energie wordt bespaard. Ook deze folie is te bedrukken.

Suikerriet folie

Is hét biobased NWS_Suikerriet foliealternatief voor de traditionele matte transparante PE folie. Met het belangrijkste verschil dat onze suikerriet folie voor minimaal 80% is geproduceerd uit hernieuwbare grondstof en dus niet als de traditionele plastic folie van aardolie is gemaakt. Omdat de moleculenstructuur van deze folie exact gelijk is aan de traditionele PE folie is het niet composteerbaar maar wél recyclebaar. Het materiaal is volledig recyclebaar binnen het reguliere inzamelsysteem. Lees het kennisdossier met alle informatie over plastic afval en plastic recycling:  https://www.energievergelijk.nl/onderwerpen/plastic-afval

De folie is kwalitatief vrijwel gelijk aan de traditionele PE folie in sterkte en flexibiliteit met als resultaat een besparing door de foliedikte van slechts 12 mu. Suikerriet folie heeft het Vinçotte OK biobased **** certificaat en is bedrukt met de logo’s van Plastic Heroes en Vinçotte biobased OK logo bedrukking.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden en soorten folieverpakkingen? Neem dan direct contact op!