Over ons

Nic. Oud

Pand Nic. Oud Heerhugowaard

Nic. Oud is sinds de oprichting in 1978 uitgegroeid tot een toonaangevende kennisspecialist op het gebied van direct mail en e-fulfilment.

Ons familiebedrijf groeide van de kelder van het woonhuis in Alkmaar uit tot een full-servicebedrijf. Met 160 vaste medewerkers en een productie- en opslagruimte van totaal 20.000 m2 zijn wij 24/7 operationeel.

Het ontwikkelen, verpakken en voordelig verzenden van mailings is één van onze hoofdactiviteiten. Door te investeren in kennis, expertise, automatisering en techniek zijn wij succesvol in een continue veranderende markt. Wij zijn instaat onze klanten te helpen om hun doelgroepen zo gericht en effectief mogelijk te benaderen.

Als full-service dienstverlener doet Nic. Oud nog veel meer. Wij hebben een leidende positie in de e-fulfilment dienstverleningssector. Wij verzorgen de complete logistieke afhandeling van de online bestellingen voor webwinkels en b2b bedrijven zoals groothandels, productiebedrijven en dienstverleners.

Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar, of het nu gaat om een succesvolle direct mail campagne, logistieke support of ondersteuning van je marketing acties.

Historie

In juni 1978 begint grondlegger Nic Oud vanuit de kelder van zijn woonhuis in Alkmaar met de distributie van reisgidsen naar reisbureaus. In die tijd worden reisgidsen nog verpakt en verzonden in dozen. Nic komt op het idee om gidsen te verpakking in PE-folie. Hiermee biedt hij een onderscheidend voordeel; deze methode bespaart kosten, daarbij is folie steviger en is de inhoud direct zichtbaar.

Het bedrijf ontgroeid de kelder en verhuist naar het nieuwe pand aan de Wolvenkoog. Hier start het verpakken en verzendklaar maken van magazines, waaronder AvantGarde en Plusmagazine. Door toenemende activiteiten breidt Nic. Oud opnieuw uit. In het nieuwe bedrijfspand aan de Berenkoog wordt de eerste Buhrs-machine geplaatst. Deze verpakkingsmachine adresseert en verpakt poststukken met een snelheid van 6.000 stuks per uur, in die dagen een revolutionair aantal (formidabel in die dagen). De vraag groeit en Nic. Oud groeit mee. Direct mail is nu het snelst groeiende bedrijfsonderdeel. Er wordt fors geïnvesteerd in automatisering voor het beheer en printen van adressen, acceptgiro’s, gepersonaliseerde brieven en meer.

In 1997 neemt zoon Patrick Oud het bedrijf over. Door alle uitbreidingen in de loop der jaren is Nic. Oud Direct Mail B.V. toe aan een grotere locatie waar alle bedrijfsactiviteiten onder één dak passen. Die plek wordt gevonden op het nieuwe bedrijventerrein Zandhorst III in Heerhugowaard. Op 23 augustus 2002 wordt de eerste paal geslagen en nog geen jaar later verhuist Nic. Oud Direct Mail naar Heerhugowaard. Het huidige pand beschikt over 20.000 vierkante meter productie- en opslagruimte, 2.700 vierkante meter kantooroppervlak en een modern, uitgebreid machinepark met een capaciteit van meer dan 1 miljoen verpakkingen per dag.

 

 

 

Onze mensen

Bij Nic. Oud werken we met een team van circa 160 vaste medewerkers, flexibel aangevuld met oproepkrachten. Het grootste deel van de collega’s is werkzaam op de productievloer. Op kantoor werken onze direct mail- en fulfilment-specialisten. Zij helpen helpen onze klanten bij de ontwikkeling van innovatieve direct mail-campagnes en zijn het aanspreekpunt voor logistieke vragen. Jouw direct mail & fulfilment is bij ons in goede handen!

Ontmoet het team
  • Team Print & Mail alt
  • TM_Productie 2

Certificering

Als specialistische organisatie hebben wij veel profijt van certificeren. Niet alleen houden wij hiermee onze bedrijfsprocessen langs de “lat” van normen die aan de certificering worden gesteld. Het heeft ons ook nog meer inzicht gegeven in de eisen die klanten stellen aan onze diensten. Bij Nic. Oud zijn de productie- en bedrijfsprocessen op orde. Daar kan je op vertrouwen. Certificering doen wij om nóg beter van te worden en niet “alleen” omdat het moet.

Certificering

Sponsoringen