Over ons

Nic. Oud

Pand Nic. Oud Heerhugowaard

Nic. Oud heeft zich sinds de start in 1978 ontwikkeld tot marktleider op het gebied van direct mail en daarmee samenhangende disciplines. Ons dienstenaanbod, volledig gefocust op de behoeftes van onze opdrachtgevers, is geclusterd in vier ‘pijlers’: Print & Mail, Fulfilment, Weblogistics en Targeting.

Business generator Nic. Oud

Ambitie en innovatie zijn voor ons drijvende krachten. We helpen onze klanten om doelgroepen zo gericht en effectief mogelijk te benaderen en van dienst te zijn. We verlenen daarbij op uiteenlopende terreinen ondersteuning voor direct mail, fulfilment & e-fulfilment. Dit kan in de vorm van onder andere hoogwaardig printen, sealen, couverteren, verpakken  & verzenden. Door constant te investeren in kennis, expertise, automatisering en techniek bieden we onze klanten hoge kwaliteit en optimale return on investment. Van oorsprong een productiebedrijf, zijn we uitgegroeid tot offline specialist, business generator en kenniscentrum.

Full-service

Samenwerking vinden we belangrijk. In de eerste plaats de samenwerking met onze opdrachtgevers, maar ook met kwaliteitspartners die ons aanbod completeren. Daarmee zijn we een full-service dienstverlener.

Als gezond bedrijf zijn we ambitieus en gericht op groei, waarbij we de kwaliteiten van ons van oorsprong familiebedrijf behouden. Nic. Oud is met 170 medewerkers elke dag actief voor de grootste en meest uitdagende klanten in de markt, helpen ook kleine en middelgrote retailers en e-tailers succesvol te groeien. We beschikken over 20.000 vierkante meter productie- en opslagruimte en zijn 24/7 operationeel.

Historie

Juni 1978: grondlegger Nic Oud begint vanuit het souterrain van zijn woonhuis in Alkmaar en enkele garageboxen met de distributie van reisgidsen naar reisbureaus. Reisgidsen worden dan nog in dozen verpakt en verzonden. Nic. Oud komt op het idee om de gidsen te verpakken in PE-folie (sealen). Een onderscheidend voordeel: het levert kostenbesparing op, folie is steviger dan verpakking in dozen en de inhoud is direct zichtbaar.

Het bedrijf groeit, een nieuw pand van 600 m2 wordt gebouwd aan de Wolvenkoog in Alkmaar en de activiteiten nemen toe. Hier start het verpakken en verzendklaar maken van magazines, waaronder AvantGarde en Plus Magazine.

De groei is nog steeds niet te stoppen en opnieuw breidt Nic. Oud uit. Een nieuw bedrijfspand verrijst aan de Berenkoog in Alkmaar en de eerste Buhrs-machine wordt geplaatst: een verpakkingsmachine die poststukken adresseert en verpakt met een snelheid van 6.000 stuks per uur, formidabel in die dagen. Al spoedig volgt een tweede machine en het bedrijf breidt weer uit door toevoeging van twee naastgelegen panden. Direct Mail is nu het snelst groeiende bedrijfsonderdeel. Nic. Oud doet forse investeringen in automatisering voor het beheer en printen van adressen, acceptgiro’s, gepersonaliseerde brieven et cetera.

In 1997 neemt zoon Patrick Oud het bedrijf over. Na diverse verbouwingen en uitbreidingen in de loop van de jaren is Nic. Oud Direct Mail B.V. toe aan een grotere locatie waar alle bedrijfsactiviteiten onder één dak kunnen komen. Die plek wordt gevonden op het nieuwe bedrijventerrein Zandhorst III in Heerhugowaard. In 2001 komt Nic. Oud Direct Mail met de gemeente Heerhugowaard overeen om hier een unieke nieuwbouw te realiseren. De eerste paal wordt geslagen op 23 augustus 2002 en nog geen jaar later verhuist Nic. Oud Direct Mail naar Heerhugowaard. Het huidige pand heeft 20.000 vierkante meter productie- en opslagruimte, 2.700 vierkante meter kantooroppervlak en een modern, uitgebreid machinepark met een capaciteit van meer dan 1 miljoen verpakkingen per dag.

Onze mensen

Bij Nic. Oud werken we met een team van circa 160 vaste medewerkers. Een groot deel daarvan is werkzaam op de productievloer; op kantoor werken diverse specialisten aan de ontwikkeling van innovatieve concepten en printcampagnes, waarbij de diensten Print & Mail, Fulfilment, Targeting en Weblogistics centraal staan. Ons team wordt flexibel aangevuld met een groep oproepkrachten.

Ontmoet het team
  • Team Print & Mail alt
    Team Print & Mail
  • TM_Productie 2
    Team Productie Groot~werken aan de Ferag

Certificering

Als specialistische organisatie hebben wij veel profijt van certificeren. Niet alleen houden wij hiermee onze bedrijfsprocessen langs de “lat” van normen die aan de certificering worden gesteld. Het heeft ons ook nog meer inzicht gegeven in de eisen die klanten stellen aan onze diensten. Bij Nic. Oud zijn de productie- en bedrijfsprocessen op orde. Daar kunt u op vertrouwen. Certificering doen wij om nóg beter van te worden en niet “alleen” omdat het moet.

Certificering

Sponsoringen