Nic. Oud

Koploper in direct mail en fulfilment

Ook wij zijn klein begonnen, in de kelder van een woonhuis in Alkmaar, om precies te zijn. Die tijd als eenmansstartup ligt lang en breed achter ons. Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een (inter)nationale specialist op het gebied van direct mail en fulfilment. Met 160 vaste medewerkers zijn we 24/7 operationeel op ruim 20.000 m2 werkvloer.

We printen, verpakken en verzenden 1001 artikelen op 1002 verschillende manieren. Van poststukken tot tilliften, met uitzondering van versproducten. De sleutel tot ons succes in een bewegende markt? Doorlopend investeren in kennis, expertise en automatisering. Wendbaarheid is ons handelsmerk, waardoor we voor elke klant snel oplossingen paraat hebben om de doelgroep effectief te benaderen.

Nic. Oud is koploper in e-fulfilmentdienstverlening, met klanten in Nederland en verspreid over Europa. Wij regelen de complete afhandeling van online bestellingen voor webwinkels, en voor B2B-bedrijven als groothandels, productiebedrijven en dienstverleners. Daarnaast bieden we support bij directmailcampagnes, marketingacties en logistieke issues.

logo-vignet-nic-oud
  • Sinds 1978 in bedrijf
  • 160 vaste medewerkers
  • Bedrijfspand van 20.000m2
  • 24/7 operationeel

Onze mensen

Nic. Oud nu: mensen en machines

Ons team van vaste medewerkers wordt flexibel aangevuld met oproepkrachten. Het grootste deel van de collega’s vind je op de productievloer. Zij zijn de onmisbare praktische handen van Nic. Oud. Op kantoor werken onze direct mail- en fulfilmentspecialisten. Voor onze klanten ontwikkelen zij innovatieve direct-mailcampagnes en zijn het aanspreekpunt voor logistieke vragen.

Ons bedrijfspand beschikt over 20.000 m2 productie- en opslagruimte, 2.700 m2 kantooroppervlak en een hightech, uitgebreid machinepark met een capaciteit van meer dan één miljoen verpakkingen per dag. Daarmee zijn we een hotspot voor direct mail en fulfilment, waar het 24/7 gonst van de activiteiten.

Milieu

icon-duurzaam-verzenden_350-350

Bij al onze activiteiten hebben wij aandacht voor het milieu. Ons milieubeleid regelt onder meer de inkoop en het verbruik van (duurzame) energie, het recyclen van ons afval tot opnieuw bruikbare producten en de manier waarop we ons gebouw hebben ingericht.

Certificeringen

Verwerkersovereenkomst Nic. Oud

Als specialistische organisatie hebben wij veel profijt van certificeren. Allereerst leggen we hiermee zelf onze bedrijfsprocessen langs de lat van normen die aan de certificering worden gesteld. Daarnaast – net zo belangrijk – geeft het ons extra inzicht in de eisen die klanten stellen aan onze diensten. Bij Nic. Oud zijn de productie- en bedrijfsprocessen piekfijn op orde. Onze certificaten laten dit zien. Maar certificeren doen wij vooral om nóg beter te worden.

certificeringen

Werken bij Nic. Oud

Contact

Vacatures

Werken bij een specialist waar je dagelijks ervaart hoe stimulerend het is om deel te zijn van een bedrijf dat graag voorop loopt in direct mail, e-fulfilment & 1-op-1 communicatie? Dan is een functie bij Nic. Oud geknipt voor jou!

Terug in de tijd

Even een stukje historie. In juni 1978 start grondlegger Nic Oud (zonder punt!) met de distributie van reisgidsen naar reisbureaus. In die tijd worden deze nog verpakt en verzonden in dozen. Nic Oud komt op het idee om de gidsen een jasje van PE-folie te geven. Een ommezwaai in verpakkingsland: het bespaart kosten, daarbij is folie steviger en laat de inhoud direct zien.

Het bedrijf ontgroeit de kelder en verhuist in 1981 naar een bedrijfspand op het Alkmaarse industrieterrein Beverkoog. Hier start het verzendklaar maken van magazines als Avantgarde en Plus Magazine. In een tweede bedrijfspand wordt de eerste Buhrs-machine geplaatst. Deze held adresseert en verpakt poststukken met een revolutionaire snelheid van 6.000 stuks per uur.

De vraag neemt toe en Nic. Oud ontwikkelt mee. Direct mail is nu het snelst groeiende bedrijfsonderdeel. Er wordt fors geïnvesteerd in automatisering voor het beheer en printen van adressen, acceptgiro’s en gepersonaliseerde brieven.

In 1997 neemt zoon Patrick Oud het bedrijf over. Nic. Oud Direct Mail B.V. is inmiddels toe aan een locatie waar alle bedrijfsactiviteiten onder één dak passen. Die plek wordt – in 2003 – het nieuwe bedrijventerrein Zandhorst III in Heerhugowaard. Daar zitten we nog altijd. In de directie heeft Patrick Oud inmiddels Maurice Gelissen als financieel directeur naast zich.

nic-oud-stripboek-cover

De historie van Nic. Oud is verwerkt in een stripboek met de directie in de hoofdrollen!

2023

Biosiel® is hét alternatief voor sealen in folie. Een nieuwe soort verzendverpakking van 100% papier. Nic. Oud heeft deze verpakkingswijze exclusief ontwikkeld en komt hiermee tegemoet aan de vraag naar duurzame verzendverpakkingen.

2022

Een folie primeur in mailfulfilment Nederland, wij vervangen alle 100% PE-verpakkingsfolie door PCR-folie

2020

Zonnepanelen voorzien Nic. Oud van groene stroom

2018

Sportief 40-jarige jubileum weekend Ardenne 2018

2016

De tweekoppige directie van Nic. Oud

2015

Introductie Offline Targeting, Target marketing in print

2014

Screen Truepress Jet 520HD inkjet web press Highspeed inkjettechnologie

2011

Ferag Flystream EasySert, één van de snelste verpakkingslijnen ter wereld

2003

Nic. Oud verhuist, direct mail, en fulfilment onder één dak

2002

De eerste paal van het bedrijfspand in Heerhugowaard

1997

Zoon Patrick neemt het bedrijf over

1981

Op industrieterrein Beverkoog bouwt Nic. Oud het eerste bedrijfspand

1979

Het woonhuis met sigarenwinkel aan de Westerweg in Alkmaar

1979

Nic. Oud bij de eerste sealmachine

Altijd als eerste op de hoogte van actualiteiten

Meld je aan voor actualiteiten in je mailbox

Naam(Vereist)
Ja, ik wil graag op de hoogte blijven(Vereist)
Bij het verzenden van het formulier geeft u toestemming dat Nic. Oud uw persoonsgegevens verwerkt om via e-mail te informeren over de producten, diensten en actualiteiten binnen ons vakgebied. Wilt u per e-mail geen informatie van ons ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de opt-out van de nieuwsbrief of per e-mail naar marketing@nicoud.nl. Meer weten? Raadpleeg de privacy statement op onze website.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.