FSC® KEURMERK

Papier uit verantwoord beheerde bossen

Nic. Oud is FSC®-gecertificeerd. Dit keurmerk geeft aan dat Nic. Oud gerechtigd is om producten met het FSC-logo te leveren. Het FSC-keurmerk geeft je de zekerheid dat de grondstof voor het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en dat de gehele handelsketen is gecontroleerd en gecertificeerd. FSC Nederland vertelt je meer over het keurmerk.

 

FSC keurmerk Nic. Oud

Waarom het FSC keurmerk?

FSC – Forest Stewardship Council® – is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. Papier wordt gemaakt van hout, een van de weinige hernieuwbare grondstoffen. Als we goed met onze bossen omgaan, kunnen we hout en papier circulair gebruiken. Het gebruik van FSC-gecertificeerd papier draagt hier direct aan bij. Het FSC-label op jouw drukwerk laat zien dat je kiest voor verantwoord geproduceerd papier.

Bekijk hier de video: Waarom FSC?

Play Video

Wat kan Nic. Oud voor jou betekenen?

  • leveren van FSC-gecertificeerde producten
  • printen van het FSC-logo op je producties
  • in je printcommunicatie je keuzes voor verantwoord geproduceerd papier laten zien

Informatie over papier en milieu

Voor de milieukenmerken van papier- en kartonproducten verwijzen wij naar papierenkarton.nl, de website van het Informatiecentrum Papier & Karton. Hier vind je uitgebreide informatie over de productie, grondstoffen, MVO en duurzaamheid, recycling, de soorten en de (gebruiks)eigenschappen van papier en karton.

Heb je bewijs van onze certificering nodig? Download ons FSC-certificaat.

Voor vragen over FSC certificering

Neem contact op

Fred Tuijnman
+31(0)72 567 1000
ftuijnman@nicoud.nl

icon-contact

Is duurzaamheid bij jullie ook een speerpunt?

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies. Of vraag naar onze duurzaam inzetbare mogelijkheden.

Ook interessant

Video's

Duurzaamheid

Actualiteiten

Play Video

3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie

Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp.

Nieuw: Sealpapier hét alternatief voor sealen in folie

Sealpapier is een nieuwe soort verzendverpakking van 100% papier. Nic. Oud heeft deze verpakwijze exclusief ontwikkeld en komt hiermee tegemoet aan de vraag naar duurzame verzendverpakkingen. Sealpapier, verzendverpakking zonder poespas Sealpapier is een dunne verzendverpakking zonder poespas, een uitstekend alternatief...
Lees verder...

Direct Mail & Fulfilment

Meer weten over onze aanpak?