Zonnedak Nic. Oud

Groene energie

Een stap in het realiseren van onze duurzaamheidsambities

Bij Nic. Oud is investeren in duurzaamheid een belangrijk thema. Op het dak van ons 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard liggen (sinds 2020) 3634 zonnepanelen. Deze hoogrendementpanelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek), waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.200.000 Wp. In de 12 maanden vóór oktober 2022 heeft onze zonne-installatie een volume van 1.243.000 kWh geproduceerd. Dat is ruim de helft van ons totale jaarverbruik. Van deze hoeveelheid opgewekte stroom hebben wij 894.520 kWh zelf gebruikt voor onze productie en 347.480 kWh aan het net geleverd.  Een gemiddeld huishouden verbruikt 2.730 kWh per jaar; omgerekend is er dus voor 127 huishoudens groene stroom geproduceerd.

Meer energie besparen en minder CO2-uitstoot

Volgens de CO2-omrekenfactor van Milieu Centraal reduceert Nic. Oud met deze zonnepanelen 0,36 kg CO2 per KWh. Dat is een jaarlijkse besparing van 432.000 kilo. Vóór de aanleg van onze zonnepaneelinstallatie werd al veel geïnvesteerd in energiebesparende systemen, waardoor het gemiddelde energieverbruik op jaarbasis al met circa 10% afnam, een reductie van 5% CO2-uitstoot. Met de restwarmte van de machines verwarmen wij de productiehal en het e-fulfilmentmagazijn. De verlichting in ons bedrijfspand is volledig vervangen door energiezuinige ledlampen.

NWS_ NicOud Zonnepanelen

Het verduurzamen van onze bedrijfsprocessen is een van onze MVO-ambities. Hierbij kijken we overigens verder dan certificeringen en keurmerken.

 

icon-contact

Is duurzaamheid bij jullie ook een speerpunt?

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies. Of vraag naar onze duurzaam inzetbare mogelijkheden.

Ook interessant

Video's

Duurzaamheid

Actualiteiten

Play Video

3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie

Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp.

Nieuw: Sealpapier hét alternatief voor sealen in folie

Sealpapier is een nieuwe soort verzendverpakking van 100% papier. Nic. Oud heeft deze verpakwijze exclusief ontwikkeld en komt hiermee tegemoet aan de vraag naar duurzame verzendverpakkingen. Sealpapier, verzendverpakking zonder poespas Sealpapier is een dunne verzendverpakking zonder poespas, een uitstekend alternatief...
Lees verder...

Direct Mail & Fulfilment

Meer weten over onze aanpak?