PCR-folie

PCR-folieverpakking

Bijdrage aan de circulaire economie

Voor het verpakken en verzenden van magazine en mailings sealen wij standaard in PCR-folieverpakking. In april 2022 hebben wij alle 100% PE-verpakkingsfolie vervangen door PCR-folie. Een bewuste keuze, want hiermee verminderen wij de milieu-impact van onze bedrijfsprocessen en kunnen wij onze producten en diensten verder verduurzamen.

Wat is een PCR-folieverpakking?

PCR is een afkorting van post-consumer recycled. PCR- folie is dus gemaakt van gerecycled plastic, afval afkomstig van huishoudens en industriële en commerciële organisaties. Ofwel de verpakkingsplastics van huishoudens en de transportverpakking van bij retailers aangeleverde producten en goederen. Post-consumer waste zorgt wereldwijd voor de grootste afvalstroom. Door het gebruik van PCR wordt plastic afval omgezet in grondstof. Dit draagt onder meer bij aan verkleining van de afvalberg.

Productie van PCR-folie

PCR-folie wordt gemaakt van ingezameld en vervolgens gesorteerd plastic. Het wordt gereinigd en opnieuw verhit en vermalen. Zo ontstaan PCR-granulaten (korrels). Vervolgens worden PCR-korrels met PE-korrels tot een nieuwe folie geblazen die 30% tot 50% PCR bevat. De PCR-grondstof van de door ons gebruikte folies is afkomstig van Europees post-consumer plastic afval en wordt in Europa geproduceerd. Dit voorkomt vervuilend afvaltransport over de wereld.

PCR-Folie

Milieuvoordelen van PCR-folie boven PE-folie:

  • afname gebruik van fossiele grondstoffen
  • verlaging afvalberg door hergebruik
  • plastic is oneindig recyclebaar
  • bijdrage aan de circulaire economie
  • vermindering van de CO2-uitstoot
  • minder energie- en waterverbruik bij productie
PCR folie, wat is het verschil

PCR-folie is duurzame communicatie

Consumenten vinden het steeds belangrijker dat hun producten in duurzame verpakkingen worden aangeboden. Het gebruik van PCR-folie kun je inzetten in de communicatie met je klanten. Daarmee laat je zien dat jouw merk kiest voor een verpakking met minder milieuimpact die bovendien bijdraagt aan de circulaire economie.

Wil jij duurzaam verpakken en verzenden? Nic. Oud geeft je legio mogelijkheden!

Waarom sealen in folie?

Folie is praktisch verpakkingsmateriaal voor het verzenden van bijvoorbeeld magazines, brochures en direct mail. Sealen in folie geeft het drukwerk een perfecte bescherming tijdens vervoer en bezorging. Pakketten met veel bijlagen blijven goed bij elkaar, en met een adresdrager kan het zo op de post. Een groot voordeel van folie is het lichte gewicht in combinatie met de sterkte en de veerkracht van het materiaal.

NB: Wij folieverpakken alleen drukwerk, zoals magazines, folders, brochures en gidsen.

Je kunt een PCR-folie productfolder met model aanvragen. Laat hier je gegevens achter en we sturen het per post naar je toe. Wil je meer informatie of advies over de geschikte verpakking van jouw drukwerk? Neem dan contact op met de verpakkingsspecialisten van Nic. Oud.

Contact

Is duurzaamheid bij jullie ook een speerpunt?

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies. Of vraag naar onze duurzaam inzetbare mogelijkheden.

Ook interessant

Video's

Duurzaamheid

Actualiteiten

Play Video

3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie

Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp.

Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Begin dit jaar maakte Nic. Oud bekend een betaalbaar en duurzaam alternatief te hebben ontwikkeld voor het verpakken en verzenden van drukwerk in folie. Deze voordelig duurzame verzendverpakking, inmiddels bekend onder de naam Biosiel®, heeft een aantal unieke eigenschappen. Het...
Lees verder... about Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Direct Mail & Fulfilment

Meer weten over onze aanpak?