Direct mail nog steeds een wapen in de mediamix

NWS_Mediamix

Hoeveel er in een jaar kan veranderen, bleek wel weer toen Adformatie de resultaten van de Grote Marketing Enquête 2019 bekendmaakte.

Van onze partner PostNL – Dit artikel is gepubliceerd op adformatie.nl op 11 maart 2020

Televisie werd minder populair bij marketeers en mensen zetten vraagtekens bij de effectiviteit van influencers. Toch zijn er ook constanten. Zo is er veel vertrouwen in de werking van direct mail (dm) via de brievenbus en blijft e-mail het meest gebruikte marketingmiddel.

Laten we eerst eens kijken naar de grote verschuivingen. In 2018 hadden marketeers nog veel vertrouwen in Tv-campagnes. Een jaar later gaf slechts 4 procent van hen aan dat zij de kijkbuis nog steeds als meest effectieve reclamemedium zien. E-mail is volgens marketeers het effectiefst: 21 procent noemt digitale post als best werkende medium. Direct mail – persoonlijke brievenbuspost – wordt in dit digitale tijdperk door 14 procent van de marketingprofessionals nog altijd als beste investering van de marketingeuro gezien.

In de steeds veranderende mix van kanalen die marketeers inzetten, is direct mail een constante factor. En dat is niet voor niks. Het medium leunt op decennia aan historie en wordt na e-mail en social media door de meeste marketingprofessionals gebruikt. Direct mail is daarmee een vaker gebruikt wapen dan bijvoorbeeld televisie.

Verwachte groei van direct mail

De belangrijkste reden waarom direct mail het nog steeds goed doet, is dat deze manier van communiceren in het online tijdperk intiemer en tastbaarder is. Daardoor krijgt direct mail meer aandacht van de ontvanger. Maar liefst 51 procent van de Nederlanders zegt alles wat op de deurmat valt aandachtig te bekijken. Ter vergelijking: bij e-mails is dat slechts 21 procent. Volgens het onderzoek van Adformatie zegt acht procent van de marketeers dit jaar méér direct mail in te zetten.

Vraag naar persoonlijke aandacht

Deze resultaten geven een belangrijk signaal af, namelijk dat de consument enigszins ‘e-mail-moe’ is. Ongeveer zes op de tien mensen zegt te veel aanbiedingen en reclame in de mailbox te ontvangen. Ruim driekwart (76%) van de Nederlanders geeft aan meer behoefte te hebben aan persoonlijke aandacht en ongeveer de helft van hen (47 procent) zegt dat een tastbaar kaartje daar binnen de reclame het beste blijk van geeft. De opkomst van e-mail, social media en andere digitale technologieën hebben de vraag naar persoonlijk contact vergroot. Niet alleen in de persoonlijke sfeer; ook door media willen mensen op een persoonlijkere manier benaderd worden.

Digitaal contact of digitale aandacht, voelt voor mensen voornamelijk snel en vluchtig. Iets meer dan twee derde van de ondervraagde Nederlanders (67%) zegt dat digitaal contact ten koste gaat van persoonlijke aandacht. Een direct mail is tastbaar en straalt meer betrokkenheid en echtheid uit dan een digitale tegenhanger.

Toekomststrateeg Mabel Nummerdor onderzocht voor PostNL vijf consumententrends die om aandacht van marketeers vragen. De vraag naar persoonlijke aandacht in marketing zoals hierboven beschreven is één van die trends. Nieuwsgierig naar de rest? Klik dan hier om de whitepaper van PostNL te downloaden.

Deel dit bericht:

Nieuw: Biosiel® hét alternatief voor sealen in folie

Biosiel® is een nieuwe soort verzendverpakking van 100% papier. Nic. Oud heeft deze verpakwijze exclusief ontwikkeld en komt hiermee tegemoet aan de vraag naar duurzame verzendverpakkingen. Biosiel®, verzendverpakking zonder poespas Biosiel® is een dunne verzendverpakking zonder poespas, een uitstekend alternatief...
Lees verder... about Nieuw: Biosiel® hét alternatief voor sealen in folie

Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!

De doelgroep verras je met een persoonlijke pas! Direct mail is niet alleen een effectief middel om de doelgroep te bereiken, door het toevoegen van een pasje zorgt het ook voor verrassend hogere conversie. Het toevoegen van een pasje op...
Lees verder... about Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!

Nooit meer iets missen?

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Nic. Oud, Direct Mail en fulfilment.

Meld je aan voor actualiteiten in je mailbox

Naam(Vereist)
Ja, ik wil graag op de hoogte blijven(Vereist)
Bij het verzenden van het formulier geeft u toestemming dat Nic. Oud uw persoonsgegevens verwerkt om via e-mail te informeren over de producten, diensten en actualiteiten binnen ons vakgebied. Wilt u per e-mail geen informatie van ons ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de opt-out van de nieuwsbrief of per e-mail naar marketing@nicoud.nl. Meer weten? Raadpleeg de privacy statement op onze website.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Advies nodig?

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Direct contact opnemen

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ook interessant

Video's

Duurzaamheid

Actualiteiten

Play Video

3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie

Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp.

Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Begin dit jaar maakte Nic. Oud bekend een betaalbaar en duurzaam alternatief te hebben ontwikkeld voor het verpakken en verzenden van drukwerk in folie. Deze voordelig duurzame verzendverpakking, inmiddels bekend onder de naam Biosiel®, heeft een aantal unieke eigenschappen. Het...
Lees verder... about Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Direct Mail & Fulfilment

Meer weten over onze aanpak?