Handmatig crediteren van retouren verleden tijd

NWS_Returntorefund

Nic. Oud lanceert een ‘return to refund’ plugin die het retourproces voor webwinkeliers tot 95 procent sneller maakt. Met de return to refund plugin speelt Nic. Oud in op één van de tijdrovendste e-fulfilment werkzaamheden van webwinkels: retouren en refunden. Retouren worden automatisch verwerkt en terugbetaald in het e-commerceplatform Magento. Het handmatig crediteren behoort hiermee voor webwinkels aangesloten bij Nic. Oud tot de verleden tijd.

Ervaring uit de praktijk  NWS_Elise_van_WonderenElise van Wonderen, eigenaresse van webwinkel modemusthaves.com is een enthousiaste gebruiker:“Dankzij deze nieuwe module in Magento kunnen we nu enorm snel en gemakkelijk retouren verwerken. Zowel de klant als ModeMusthaves plukt hier de vruchten van!”

Samenwerking klanten & partners
Coert Knijnenberg, directeur e-Fulfilment: “De behoefte vanuit de markt is leidend geweest voor deze innovatie die samen met Magento-ontwikkelaar Poort 24 en payment provider Buckaroo is ontwikkeld voor onze e-Fulfilment klanten. De vele handmatige administratieve handelingen bij retourneren zijn vaak een tijdrovende bezigheid. Per dag is een middelgrote webshop met een relatief hoog retourpercentage, vaak in fashion, fulltime bezig met het ontvangen, verwerken, en het terugbetalen van retourzendingen. Voor onze klanten is dit nu verleden tijd.”

Tijdbesparing in e-Fulfilment
Dankzij deze plugin wordt de tijdsbesteding voor de klantenservice-medewerker teruggebracht naar 20 minuten per dag, een besparing van maar liefst 95 procent. Naast de tijdswinst voor de webwinkel, door het volautomatisch verwerken in Magento, betekent dit voor consumenten een snellere ontvangst van de creditnota en terugbetaling van het aankoopbedrag. De condities van o.a. de retourtermijn, administratiekosten en wel of niet automatisch refunden kunnen vooraf worden ingesteld en in een dashboard zijn alle retouren te monitoren.