ISO 27001: Data is veilig bij Nic. Oud

ISO 27001 informatiebeveiliging

Dataveiligheid, informatiebeveiliging en privacy is een verantwoordelijkheid naar onze klanten. Je kunt erop vertrouwen, bij Nic. Oud zijn jouw persoonsgegevens en/of data goed beveiligd.

ISO 27001ISO 27001 logo

Dagelijks verwerken wij persoonsgegevens en/of data in opdracht van derden. Of het nu gaat om gepersonaliseerde direct mail, respons verwerking of de verzendgegevens voor logistieke afhandeling van webshopbestellingen, het zijn persoonsgegevens. Deze datastroom heeft Nic. Oud optimaal beveiligd. Onze beveiligingsmaatregelen, processen en procedures zijn getoetst aan de ISO standaard voor informatiebeveiliging en dit heeft ons in 2017 het ISO 27001 certificaat opgeleverd.

Ons meest recente ISO 27001 certificaat kun je hier downloaden.

Certificaat ISO 27001 Nic. Oud
Afbeelding: Nic. Oud is ISO 27001 gecertificeerd sinds 2017

Verwerkersovereenkomst

Per 25 mei 2018 a.s. is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). Lees hier meer over op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving/algemene-informatie-avg

Om aan de AVG te voldoen moet elke organisatie kunnen aantonen dat zij de juiste technische en organisatorische maatregelen heeft genomen om de persoonsgegevens te beschermen. Als je Nic. Oud inschakelt om persoonsgegevens voor jou te verwerken, moet je met ons ‘de verwerker’ een verwerkersovereenkomst afsluiten. Als verwerker van jouw persoonsgegevens zijn wij wettelijk verplicht om jouw instructies voor de verwerking in een verwerkersovereenkomst vast te leggen. Heb je nog geen verwerkersovereenkomst? Hier kun je de Verwerkersovereenkomst  downloaden.

Beveiligde bestandsoverdracht

Beveiligde bestandsoverdracht via: SSH (Secure File Transfer Protocol (SFTP), FTP over SSL (FTPS) of HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS)

Even een databestand sturen via de email lijkt misschien handig maar dat is het niet! Het vormt een beveiligingsrisico. Voor jou als Verantwoordelijke, zowel als voor ons, de Verwerker.

Nic Oud biedt de mogelijkheid om door middel van een beveiligde verbinding databestanden met onder andere persoonsgegevens via internet te verzenden. De verzending van de databestanden tussen cliënt en de server verloopt volledig versleuteld. Je kunt zowel SFTP, FTPS als HTTPS hiervoor gebruiken. Om toegang tot onze server te krijgen heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze kun je met de instructies aanvragen bij jouw contactpersoon bij Nic. Oud.

Heb je vragen over de beveiliging van persoonsgegevens bij Nic. Oud? Neem dan contact op met het IB-team via email: IB-Team@nicoud.nl