Logistieke uitdagingen in e-commerce – Ronde tafel sessie

logistieke uitdagingen

In de editie van Online Retailer #27,  juni 2018 komen tien experts aan het woord die de logistieke uitdagingen in e-commerce bespreken. Als gevolg van de groei in e-commerce neemt de druk op de logistieke sector exponentieel toe.  Hoe gaat de sector daarmee om?

Logistieke uitdagingen in e-commerce – Ronde Tafel Sessie

Er zijn dagelijks ontzettend veel pakjes in omloop. Producten doorlopen veelal een complexe logistieke cyclus om uiteindelijk vanaf de retailer bij de consument –als het even kan– aan huis afgeleverd te worden. Als gevolg van de groei in e-commerce zal het aantal pakjes in omloop de komende jaren explosief toenemen.

Volgens E-commerce.org, de Europese thuiswinkelorganisatie, worden er momenteel ongeveer 4,2 miljard pakjes verstuurd in Europa, begint Jeroen Dekker van Active Ants. “En daar hebben we ruim twintig jaar over gedaan, sinds de opkomst van e-commerce in 1996. In de komende vijf jaar gaat dat aantal verdubbelen. Er komen dus veel meer pakjes in het netwerk in Europa, de druk neemt toe op postale netwerken, op fulfilmenthuizen, op mensen. Er komt krapte op de markt, misschien wel schaarste. Misschien gaan de prijzen wel omhoog of bedrijven moeten meer automatiseren om het aan te kunnen. Het zal in ieder geval een grote impact hebben.”

Lees het volledige ronde tafelverslag op de website van Online Retailer.

Vormt de logistiek voor u een uitdaging?

Neem dan contact op