Brons voor Tony van Diepen bij EK indoor 400m

Tony van Diepen

Nic. Oud sponsort de inmiddels 22 jarige Tony sinds 2015 en met succes! Op 2 maart heeft Tony van Diepen verrast met een bronzen medaille op de 400 meter bij het EK indoor in Glasgow. De atleet uit Heerhugowaard liep in de finale ook nog een nieuw Nederlands record van 46,13. Het oude Nederlands record stond op 46,26.

Zo schreef Tony in 2016 aan ons:

“Beste allemaal, heel erg fijn dat de firma Nic. Oud voor het tweede jaar mijn sponsor blijft. Ik doe weer en nog steeds enorm mijn best om na de Nederlandse top ook aan te haken bij de internationale top. Ik blijf jullie op de hoogte houden.”

Bekijk hier de video van de 400 meter EK indoor 2019

Uit het AD, 2 maart 2019: Van Diepen stunt met brons op 400 meter in record

Van Diepen is deze winter hard komen opzetten op de 400 meter. Hij won zo’n beetje alle wedstrijden waar hij startte en had in zijn eerste race al de limiet voor de EK te pakken. Hij bekroonde zijn progressie twee weken geleden al met de Nederlandse titel, maar in Glasgow steeg hij boven zichzelf uit.
De verklaring ligt voor een deel in een veranderde trainingsaanpak. Van Diepen traint dit jaar voor de 800 meter en dat heeft een opzienbarend effect op zijn 400 meter. Zijn kracht ligt in het tweede deel; hij kan er op het laatste rechte stuk nog een ultieme versnelling uitgooien.