3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie

Om deze (video) embed te kunnen bekijken dienen marketing cookies geaccepteerd te worden. Klik op deze link om de cookievoorkeuren aan te passen.

Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp. Jaarlijks wekt de zonne-energie installatie naar verwachting meer dan 950.000 kWh stroom op. Dit is ruim voldoende om het bedrijf voor meer dan 50% te voorzien van groene stroom.

Volgens de Co2 omrekenfactor van Milieu Centraal reduceert Nic. Oud met deze zonnepanelen 0,36 kg CO2 per Kwh, jaarlijks totaal 432.000 kilo minder CO2.

NWS_ NicOud Zonnepanelen
Installatie van de zonnepanelen

Met zonnepanelen investeert Nic. Oud in duurzame energie

“Bij Nic. Oud is investeren in duurzaamheid een belangrijk thema. Het plaatsen van zonnepanelen past in het streven om onze bedrijfsprocessen verder te verduurzamen”. zegt Maurice Gelissen, financieel directeur bij Nic. Oud. “En met zonne-energie maken wij een grote stap met de invulling van onze duurzaamheidsambities”

Voorgaande jaren is ook veel geïnvesteerd in energiebesparende systemen waardoor het gemiddelde energieverbruik op jaarbasis al met circa 10 procent verminderde, een reductie van 5 procent CO2 uitstoot. Met de restwarmte van de machines verwarmen wij de productiehal en het E-fulfilment magazijn. De verlichting in ons bedrijfspand is volledig vervangen door energiezuinige Ledlampen.

MVO, vanzelfsprekend

Bij Nic. Oud is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vanzelfsprekend. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op de mens en het milieu. Deze waarde op sociaal (People), ecologisch (Planet) en economisch (Profit) gebied zijn verankerd in ons bedrijf.

MVO Nic. Oud

 

 

Wij zijn gecertificeerd volgens de norm ISO14001 (Milieumanagement).

Voor meer informatie over de verduurzaming van de productieprocessen bij Nic.Oud, verwijzen wij naar onze website https://nicoud.nl/over-ons/milieu/mvo/

Het zonnedak is gerealiseerd door GroenLeven Zonne-energie uit Leeuwarden.  Daarbij is samengewerkt met lokale partners; Kusch Installatiebedrijf uit Alkmaar, Elektropartners en Heras Hekwerk, beiden uit Heerhugowaard.