3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie

NWS_ NicOud Zonnepanelen

Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.200.000 Wp. Jaarlijks wekt de zonne-energie installatie naar verwachting meer dan 950.000 kWh stroom op. Dit is ruim voldoende om het bedrijf voor meer dan 50% te voorzien van groene stroom.

Volgens de Co2 omrekenfactor van Milieu Centraal reduceert Nic. Oud met deze zonnepanelen 0,36 kg CO2 per Kwh, jaarlijks totaal 432.000 kilo minder CO2.

In 2022 is een volume van 1.243.000 kWh aan zonne-energie geproduceerd. Dat is ruim de helft van het totaal dat we op jaarbasis verbruiken. Van deze hoeveelheid opgewekte stroom hebben wij 894.520 kWh zelf gebruikt voor onze productie en is er 347.480 kWh aan het net geleverd.  Een gemiddeld huishouden verbruikt 2.730 kWh per jaar, omgerekend is er dus voor 127 huishoudens groene stroom geproduceerd door ons terug geleverd aan het net.

Met zonnepanelen investeert Nic. Oud in duurzame energie

“Bij Nic. Oud is investeren in duurzaamheid een belangrijk thema. Het plaatsen van zonnepanelen past in het streven om onze bedrijfsprocessen verder te verduurzamen”. zegt Maurice Gelissen, financieel directeur bij Nic. Oud. “En met zonne-energie maken wij een grote stap met de invulling van onze duurzaamheidsambities”

Voorgaande jaren is ook veel geïnvesteerd in energiebesparende systemen waardoor het gemiddelde energieverbruik op jaarbasis al met circa 10 procent verminderde, een reductie van 5 procent CO2 uitstoot. Met de restwarmte van de machines verwarmen wij de productiehal en het E-fulfilment magazijn. De verlichting in ons bedrijfspand is volledig vervangen door energiezuinige Ledlampen.

MVO, vanzelfsprekend

Bij Nic. Oud is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vanzelfsprekend. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op de mens en het milieu. Deze waarde op sociaal (People), ecologisch (Planet) en economisch (Profit) gebied zijn verankerd in ons bedrijf.

Het zonnedak is gerealiseerd door GroenLeven Zonne-energie uit Leeuwarden.  Daarbij is samengewerkt met lokale partners; Kusch Installatiebedrijf uit Alkmaar, Elektropartners en Heras Hekwerk, beiden uit Heerhugowaard.

Deel dit bericht:

Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!

Direct mail is niet alleen een effectief middel om de doelgroep te bereiken, door het toevoegen van een pasje zorgt het ook voor verrassend hogere conversie. https://youtu.be/qk4vsvLOEIc De doelgroep verras je met een persoonlijke pas! Het toevoegen van een pasje...
Lees verder...

Nic. Oud verdubbelt Paperwrap capaciteit

Ben je op zoek naar een alternatief voor het verpakken van je magazines of brochures? Naast het verpakken in folie biedt Nic. Oud de Paperwrap, de verzendverpakking van papier. “Sinds een jaar of tien verpakken wij brochures en bladen in...
Lees verder...

Nooit meer iets missen?

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Nic. Oud, Direct Mail en fulfilment.

Meld je aan voor actualiteiten in je mailbox

Naam(Vereist)
Ja, ik wil graag op de hoogte blijven(Vereist)
Bij het verzenden van het formulier geeft u toestemming dat Nic. Oud uw persoonsgegevens verwerkt om via e-mail te informeren over de producten, diensten en actualiteiten binnen ons vakgebied. Wilt u per e-mail geen informatie van ons ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de opt-out van de nieuwsbrief of per e-mail naar marketing@nicoud.nl. Meer weten? Raadpleeg de privacy statement op onze website.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Advies nodig?

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

icon-contact

Direct contact opnemen

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ook interessant

Video's

Duurzaamheid

Actualiteiten

Play Video

3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie

Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp.

Nieuw: Sealpapier hét alternatief voor sealen in folie

Sealpapier is een nieuwe soort verzendverpakking van 100% papier. Nic. Oud heeft deze verpakwijze exclusief ontwikkeld en komt hiermee tegemoet aan de vraag naar duurzame verzendverpakkingen. Sealpapier, verzendverpakking zonder poespas Sealpapier is een dunne verzendverpakking zonder poespas, een uitstekend alternatief...
Lees verder...

Direct Mail & Fulfilment

Meer weten over onze aanpak?