Certificaat voor printen IBAN-Acceptgiro

Printen IBAN-Acceptgiro

Nic. Oud is gecertificeerd voor het printen van de nieuwe IBAN-acceptgiro’s welke sinds 1 juli verstuurd mogen worden. Onze huidige systemen zijn in juni 2013 opnieuw ingericht en gecontroleerd. De overgang van EURO-Acceptgiro naar IBAN-Acceptgiro is in volle gang, op 1 februari 2014 is iedereen in Nederland verplicht gebruik te maken van IBAN rekeningnummer.

Wat betekent de overschakeling voor u?

Vanaf heden kan Nic. Oud de nieuwe IBAN-acceptgiro voor u printen, echter u mag tot het einde van dit jaar nog de oude EURO-Acceptgiro inzetten. Tot 1 februari mag u de EURO-Acceptgiro inzenden aan banken. Het is belangrijk voor het einde van dit jaar definitief te kiezen voor de nieuwe IBAN-Acceptgiro omdat ze anders niet meer verwerkt worden.

Belangrijke data voor de wijziging EURO-Acceptgiro naar IBAN-Acceptgiro

  • Vanaf 1 juli 2013 wordt de IBAN-Acceptgiro geaccepteerd door de banken en is het toegestaan om de nieuwe IBAN-Acceptgiro te verzenden.
  • Tot 1 februari 2014 duurt de overgangsperiode van de uitvoer van de oude acceptgiro’s en de invoer van de nieuwe IBAN-Acceptgiro.
  • Vanaf 1 januari 2014 is het verzenden van oude Acceptgiro’s niet meer toegestaan.
  • Vanaf 1 februari 2014 worden oude Acceptgiro’s niet meer door de banken geaccepteerd.

Waar herkent u de IBAN-Acceptgiro aan?

De EURO-Acceptgiro en de IBAN-Acceptgiro lijken in eerste instantie veel op elkaar, maar er zijn toch enkele verschillen. In de onderstaande afbeelding vindt u de verschillen.

Certificaat printen IBAN-Acceptgiro
Het is belangrijk om de klant te informeren dat u bent overgestapt naar IBAN-acceptgiro. Voorzie uw begeleidende brief bijvoorbeeld van de rode IBAN stempel. De klant zal de IBAN-Acceptgiro herkennen en op de juiste wijze kan betalen.

Neem voor meer informatie of vragen contact op met uw orderbegeleider op telefoon: 072-5671000

Waarom IBAN-Acceptgiro’s?

IBAN-Acceptgiro maakt onderdeel uit van de SEPA. Alle betaalproducten binnen Europa worden de komende jaren vervangen door producten die voldoen aan de regels voor SEPA. SEPA heeft het doel om alle eurobetalingen in Europa te standaardiseren zodat er over enkele jaren geen verschil meer is tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling van of naar andere Europese landen.