Wist je dat! – De impact van papier op het milieu

Om deze (video) embed te kunnen bekijken dienen marketing cookies geaccepteerd te worden. Klik op deze link om de cookievoorkeuren aan te passen.

Wist je dat wereldwijd 18 % van de gebruikte elektronische apparatuur gerecycled is, terwijl 70% van papier en karton gerecycled is.

De impact van papier op het milieu

In bovenstaande heldere animatie van Antalis worden de feiten over het gebruik van papier versus het gebruik van elektronische communicatie duidelijk weergegeven. De impact van papier op het milieu is in sommige gevallen zeker minder dan een digitale variant. Wist je dat :

  • De weergave van een pagina op een scherm voor 3 minuten meer energie consumeert dan het produceren van een geprinte versie?
  • 20 emails per dag gedurende 1 jaar evenveel CO₂ produceren als 1000 km met de auto?
  • Een elektronische factuur, verzonden via het internet, 242 gram CO₂ genereert en dat dat gelijk is aan het produceren en versturen van 15 papieren facturen?

Kijk voor meer overtuigende feiten over de impact van papier op het milieu op de website van Two Sides.

Bij Nic. Oud is het ingekochte papier FSC® gecertificeerd. Dit garandeert dat het product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en/of bijdraagt aan het verantwoorde beheer van onze bossen.

Lees meer over ons MVO beleid op de pagina MVO people planet profit.

Meer weten over milieuvriendelijk printen bij Nic. Oud. Informeer vrijblijvend bij onze specialisten en vraag direct meer informatie aan!