Subscription Box Fulfilment

Subscription box fulfilment

Onze Subscription box fulfilment diensten zorgen voor het logistieke groeivermogen van subscription box retailers. Subscription boxes zijn booming. Van tandpasta tot koffie, van lenzen tot deodorant; je kunt het niet bedenken of je kunt er een abonnement voor afsluiten!

Wat is subscription box fulfilment?

Subscription commerce is een businessmodel waarbij goederen en diensten worden verkocht op abonnementsbasis. Het abonnementsaanbod bestaat meestal uit een exclusieve selectie van consumentenproducten rond een bepaald thema, zoals cosmetica en voedingssupplementen.

Bij subscription box fulfilment draait het om de fysieke afhandeling van abonnementsproducten en alle logistieke werkzaamheden er om heen. Het omvat onder meer het just-in-time samenstellen en assembleren van de subscription boxes, opslag en voorraadbeheer, personaliseren/adresseren en het verzenden van de orders via de meest voordelige postale en pakketnetwerken.

Zelf doen of uitbesteden

Veel startups die we spreken beginnen vanuit huis en groeien vervolgens door naar een garagebox. Zodra die ruimte ook te klein wordt en er te weinig tijd overblijft om het zelf nog goed te doen, wordt overwogen om de fulfilment uit te besteden. Zeker omdat er in de scale-up fase steeds meer aandacht moet worden besteed aan marketing, financiering, klantenservice en inkoop. Een goede fulfilmentpartner ontzorgt en professionaliseert je operationele organisatie en versnelt de groei van je subscription business. Er zijn zelfs fulfilmentpartijen die, in het kader van een meerjarige samenwerking, willen participeren in je bedrijf, of bereid zijn te investeren in het opschalen van jouw operationele organisatie.

Waarom kiezen voor Nic. Oud als subscription box fulfilmentpartner

  • Ontzorgen en verwachtingen overtreffen

De subscription box retailer bieden we vooral gemak en ruimte voor groei. We nemen het volledige logistieke proces uit handen, inclusief alle zaken die kenmerkend zijn voor abonnementsafhandeling. Wij zorgen ervoor dat je inzicht en volledige controle hebt over de hele supply chain. Daarnaast bezorgen wij de consument, jouw klant, een volgens afspraak unieke unboxing-ervaring. Uit onderzoek is gebleken dat een goed fulfilmentproces bijdraagt aan een hoge klanttevredenheid.

  • Merkbeleving en de verzendverpakking

Een branded verzendverpakking draagt bij aan de merkbeleving. Je krijgt immers geen tweede kans om een goede eerste indruk te maken. Een merkverpakking is onderscheidend en draagt bij aan een sterke visuele merkidentiteit en bekendheid. Toch blijft het belangrijkste doel van een verzendverpakking de bescherming van het product tijdens het vervoer. Wij helpen je graag bij het zoeken naar een optimaal functionele verzendverpakking met een persoonlijke touch en maximale attentiewaarde.

  • Assemblage en pakketten samenstellen

Verpakken in zijdepapier, ontwerp van een interieur of een sample toevoegen aan je box? Nic. Oud besteedt veel aandacht aan deze details, beschikt over vele vaardige handjes en ruime ervaring met de meest uiteenlopende productverpakkingen. Opslag, etiketteren, assemblage of ompakken; bij de fulfilment kunnen we sturen op productiebatches of houdbaarheid van de verschillende onderdelen in je box. Je kunt het servicepakket uitbreiden naarmate je bedrijf verder groeit.

  • Voorraadbeheer en Supply Chain Management

Voorraadbeheer is een belangrijk onderdeel van de subscription commerce supply chain. Aan de hand van verkoopprognoses kunnen we de voorraad continue optimaliseren. Wij werken voor meerdere subscription ondernemers en weten wat goed werkt voor vergelijkbare abonnementsbedrijven. Het is de manier om de voorraadwaarde te verminderen en restanten of tekorten te voorkomen.

Onze serviceportal geeft real-time inzicht in en controle over je voorraad. Niet alleen van verzendklare boxen maar ook van het verpakkingsmateriaal en de verschillende box onderdelen.

  • IT-integratie

Essentieel voor een professionele fulfilmentoperatie is een realtime datakoppeling tussen jouw (subscription) e-commerce platform en onze systemen, voor het doorgeven van orders, het synchroniseren van artikel- en voorraadinformatie, orderstatus en track & trace-gegevens van onze vervoerders. Voor verschillende e-commerce platforms zijn plugins beschikbaar, zoals Shopify, WooCommerce en Magento. Op IT-gebied hebben wij alle kennis en tools in huis om in korte tijd met de meest uiteenlopende systemen te koppelen.

  • Schaalbare verwerkingscapaciteit

Wij bewegen flexibel mee met je capaciteitsbehoefte en groeien met je mee. We zijn goed voorbereid op de verwachte pieken, zoals geplande marketingcampagnes, periodieke verzendmomenten en feestdagen. Voor handmatig en machinaal verpakkingswerk kunnen we tevens gebruik maken van een grote productielocatie in Polen, en daarmee is onze capaciteit bijna ongelimiteerd.

  • Duurzaamheid

Consumenten winkelen, juist online, steeds duurzamer. Wanneer duurzaamheid ook een belangrijk punt is voor jouw organisatie dan is het essentieel om de supply chain zo “groen” mogelijk te houden. Nic. Oud is continu bezig om haar ecologische voetafdruk te verminderen. Zo zijn er ruim 3.400 zonnepanelen geplaatst en wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van herbruikbaar en duurzaam verpakkingsmateriaal. Verzendingen die door Nic. Oud worden verzorgd worden daarnaast ook nog eens CO2 neutraal verzonden.

  • Betaalbaar verzenden

Jaarlijks verstuurt Nic. Oud meer dan 170 miljoen zendingen, wereldwijd met een gunstige overkomstduur. Voor het versturen van post, buspakjes en pakketten profiteer je van onze scherpe verzendtarieven en volumekortingen. Wij werken alleen samen met distributiepartners welke aansluiten bij ons hoge kwaliteitseisen. Voor de verzending van buitenlandse pakjes en pakketten hebben we direct toegang tot de belangrijkste internationale distributienetwerken.

Uiteraard denken onze fulfilment specialisten graag met je mee. Neem direct contact op voor fulfilment advies of een offerte op maat.