PCR-Folie, verzendverpakking van gerecycled plastic

PCR-Folie

Nic. Oud gaat vanaf april 2022 alle 100% PE-verpakkingsfolie vervangen door PCR-folie. Een bewuste keuze, want hiermee verminderen wij de milieu-impact van onze bedrijfsprocessen en kunnen wij onze producten en diensten verder verduurzamen.

Wat is PCR-folie?

Plastic recyclenPCR is een afkorting van post-consumer recycled. Gerecycled plastic, afval afkomstig van huishoudens en industriële- en commerciële organisaties. Ofwel de verpakkingsplastics van huishoudens en de transportverpakking van bij retailers aangeleverde producten en goederen. Post-consumer waste zorgt wereldwijd voor de grootste afvalstroom. Door het gebruik van PCR wordt plastic afval omgezet naar grondstof. Dat draagt niet alleen bij aan de vermindering van de afvalberg, het heeft nog veel meer voordelen voor het milieu.

 

PCR-folie wordt gemaakt van ingezameld en vervolgens gesorteerd plastic. Het wordt gereinigd en opnieuw verhit en vermalen. Zo ontstaan PCR granulaten (korrels).  Vervolgens worden PCR- korrels met PE- korrels tot een “nieuwe” folie geblazen die 30% tot 50% PCR bevat.

De belangrijkste milieuvoordelen van PCR-folie ten opzichte van PE-folie zijn:

  • Minder gebruik van fossiele grondstoffen
  • Vermindering hoeveelheid afval door hergebruik
  • Plastic is oneindig recyclebaar
  • Draagt bij aan de circulaire economie
  • Vermindering van de CO2 uitstoot
  • Minder energie- en waterverbruik bij productie

PRC wat is het verschil?

De PCR grondstof van de door ons gebruikte folies is afkomstig van Europees post-consumer plastic afval en wordt in Europa geproduceerd. Dit voorkomt vervuilend afvaltransport over de wereld.

Vraag hier een PCR-Folie productfolder met model aan

Vul hieronder je adres in. We sturen we de PCR-folie productfolder voor het verpakken van drukwerk per post naar je toe.

Aanvragen PCR- Folie productfolder

NB: Wij folieverpakken alleen drukwerk, zoals magazines, folders, brochures, gidsen. Wij verpakken geen andere producten zoals voedsel en consumenten goederen. 

Duurzaam verpakt en verzonden

Consumenten vinden het belangrijk dat hun producten in duurzame verpakkingen worden aangeboden, zodat het verbruik van plastic vermindert en de mogelijkheid van hergebruik wordt vergroot. Het gebruik van PCR-folie kun je inzetten in de communicatie met je klanten. Daarmee laat je zien, dat jouw merk kiest voor een verpakking met minder milieuimpact die bovendien bijdraagt aan de circulaire economie.Duurzaam

Wil jij duurzaam verpakken en verzenden?

Lees hier meer!

Waarom verpakken in folie?

Een folieverpakking is een praktische en stevige verpakking voor het verzenden van bijvoorbeeld magazines, brochures en direct mail. De folie zorgt voor een perfecte bescherming van het drukwerk tijdens het vervoer en de bezorging. Pakketten met veel bijlagen blijven in een folieverpakking goed bij elkaar en met een adresdrager kan het zo op de post. Een groot voordeel van folie als verpakkingsmateriaal is het lichte gewicht in combinatie met de sterkte en de veerkracht van het materiaal.

Folieverpakking

Wil je meer informatie, of advies over de geschikte verpakking van jouw drukwerk? Neem dan contact op met de verpakkingsspecialisten van Nic. Oud.