Duurzaam verpakt en verzonden door Nic. Oud

Duurzaam verpakt en verzonden

Verzend je post en pakketten en wil je dat dit op een duurzame manier gebeurt? Bij Nic. Oud verminderen wij de milieu-impact van jouw verzendingen. Hoe? Door onze producten en bedrijfsprocessen te verduurzaam. Met de inzet van duurzame innovaties willen wij bijdragen aan een klimaatneutraal Nederland.

Duurzaam ondernemen

ISO 14001 is dé basis voor milieumanagement als onderdeel van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door het managen van de milieuprestaties maken wij op een systematische manier onze milieubelasting zichtbaar en beheersbaar. Het is een hulpmiddel om onze de milieuprestaties steeds verder te verbeteren. Het blijft niet alleen bij duurzame ambities, want wij voeren onze ‘groene’ plannen daadwerkelijk uit! Wij willen niet de grootste verpakker van Nederland zijn, wij willen de groenste verpakker van Nederland zijn! Een bedrijf met een duurzame toekomst.

Minimaliseren van restafval

Ons afval wordt voor 96 procent gescheiden en hergebruikt. Papier, karton, folie en palletstraps het gaat allemaal in zijn eigen bak of zak. Hoe beter het afval is voorgesorteerd, hoe beter het gerecycled kan worden. Dit bespaart in het gebruik van grondstoffen en vermindert restafval.

Gescheiden afval NicOud

PCR-folie van gerecycled plastic afval

Nic. Oud introduceert als eerste drukwerkverpakker in Nederland het gebruik van PCR-folie. Verzendverpakkingsfolie van gerecycled plastic afval. PCR is een afkorting van post-consumer recycled. Gerecycled plastic, afval afkomstig van huishoudens en industriële- en commerciële organisaties. Denk hierbij aan de verpakkingsplastics van huishoudens en de transportverpakking, van bij retailers aangeleverde producten en goederen. Dit post-consumer plastic afval zorgt wereldwijd voor de grootste afvalstroom. Door het gebruik van PCR wordt plastic afval omgezet naar grondstof. Dit draagt niet alleen bij aan de vermindering van de afvalberg, het heeft nog veel meer voordelen voor het milieu. Lees meer over de milieuvoordelen van PCR-folie en bestel hier de productfolder

PCR-folie NicOud

 

Minder energieverbruik en groene stroom

Door te investeren in energiebesparende systemen verminderen wij het energieverbruik op jaarbasis met circa 10 procent, een reductie van 5 procent CO2 uitstoot. Met de restwarmte van de machines verwarmen wij de productiehal en het magazijn. De verlichting in en om het bedrijfspand is vervangen door energiezuinige ledlampen. Augustus 2020 zijn er op het 20.000 m2 grote dak van ons pand 3650 zonnepanelen geplaatst. Deze zonne-energie installatie wekt jaarlijks 1.200.000 Kwh stroom op. Dit is 65% van de benodigde energiebehoefte van Nic. Oud. Volgens de CO2 omrekenfactor van Milieu Centraal, reduceert Nic. Oud met deze zonnepanelen 0,36 kg CO2 per Kwh, jaarlijks totaal 432.000 kg CO2. Bekijk hier het nieuwsbericht en de video

Verminderen en compenseren van de CO₂ uitstoot

Door het zonnedak en de energiebesparende systemen reduceren wij de CO₂ uitstoot van onze bedrijfsprocessen. Maar ook  onze partner PostNL draagt zijn duurzame steentje bij aan de CO₂ reductie van je verzending. Vanaf 1 januari 2022 is bij PostNL, voor alle post en pakketten een duurzame bezorging de standaard. Met het netto nul CO₂  programma compenseren ze alle CO₂, die ze op dit moment nog niet kunnen reduceren. Lees hier hoe PostNL je post en pakketten duurzaam bezorgt

Gebruik het Duurzaam verpakt en verzonden logo

Duurzaam

Consumenten, maatschappelijke organisaties en de overheid hechten steeds meer waarde aan een duurzame bedrijfsvoering. Jij toch ook?  Maar liefst 75% van het publiek wil weten wat bedrijven doen aan duurzaamheid. Het logo “duurzaam verpakt en verzonden” is een hulpmiddel in je communicatie met je klant. Plaats het logo op je poststuk, brief, envelop, adresetiket, of selfmailer en laat je zien dat je kiest voor een verpakking en verzending met minder milieuimpact.

Maak je gebruik van de verpak- en verzenddiensten van Nic. Oud? Vraag je contactpersoon naar de Communicatiekit met de toepassingen van het ‘Duurzaam verpakt en verzonden’ logo.