Meer rendement met een Up-to-Date databestand

Up-to-date databestand

De nieuwe promotiecampagne is gereed. Een opvallende reclameactie met een aansprekende direct mail en een aanbieding die zeker goed gaat scoren! Door de juiste content en relevantie kun je met direct mail heel gericht één op één communiceren met de ontvanger. Een voorwaarde voor maximale respons is een up-to-date databestand. Nic. Oud helpt ondernemers hun database te optimaliseren.

Up-to-date databestand

Elk databestand veroudert in de loop der tijd. Wist je dat 8% van de Nederlanders per jaar verhuisd? Ook kinderen die het huis uit gaan, scheidingen en overlijden zorgen voor de vervuiling van het databestand. En helaas sturen we niet alle bedrijven waar we in het bestand staan een bericht. Nu stuurt Postnl met de Verhuisservice de post wel tijdelijk door naar het nieuwe adres. Is na verloop van tijd de adreswijziging nog niet aangepast, dan ontvangt de nieuwe bewoner de direct mailing. Uit onderzoek blijkt dat maar 1 op de 3 nieuwe bewoners de moeite neemt om deze verkeerde post retour te sturen. Hierdoor komt ook niet alles wat verkeerd is bezorgt ook daadwerkelijk retour.

Databestand verbeteren met Data Scan

Met een Data Scan van het databestand worden de incomplete of foutieve adressering opgespoord. Indien dit mogelijk is worden deze gecorrigeerd vanuit een consumentenbestand dat is gevuld uit diverse bronnen. Tevens worden de gegevens ontdubbeld, de overledenen verwijderd en de DM postblokkade adressen geblokkeerd. Met deze Data Scan beschik je over een correct en actueel databestand waarmee het bereik van een direct mail campagne optimaal is.

 

Besparen op verzendkosten

Frankeerlogos

Direct mail versturen?

Vraag hier een offerte aan!

Typfout in NAW gegevens

Door het handmatig intypen van NAW gegevens is een fout snel gemaakt. Zeker als dit moet worden ingevoerd bij een drukke kassa waar zich een rij wachtende klanten heeft gevormd. Een verkeerd huisnummer, letter in de postcode of de straatnaam zorgt dat post niet of verkeerd wordt bezorgd.

Tips voor een up-to-date database

 • Zorgvuldig registeren. Bij gebruik van een postcodetabel vult het systeem automatisch, juist en snel de adresgegevens
 • Regelmatige controle
  • Vraag bij het klantcontact om even de adres gegevens te controleren
  • Indien je over het emailadres beschikt kun je via email de vraag stellen
  • Vraag in een direct mail of emailnieuwsbrief om bij verhuizing dit door te geven
 • Maak het makkelijk om wijzigingen door te geven
  • Bijvoorbeeld in de winkel bij de kassa
  • Met een snel vindbaar formulier op de website
 • Laat Nic. Oud helpen, wij kunnen jouw databestand op regelmatige basis aanvullen en verbeteren. Vraag onze Sales medewerkers naar de mogelijkheden

Direct mail met meerwaarde

Ook voor ons geldt: een direct mail is past geslaagd als het doel is bereikt. Wij ondersteunen onze klanten met de productie van onderscheidende, hoogwaardige en trefzekere direct mail. Wij helpen je graag met het bereiken van jouw doel, onze direct mail specialisten denken graag met je mee.

Wil je meer weten? Neem direct contact op voor persoonlijk advies.