Direct mail weer helemaal hot & happening

Direct mail hot en happening

Direct mail oftewel geadresseerde brievenbuspost is weer helemaal hot en happening. Steeds meer (online) bedrijven weten de weg naar de brievenbus weer te vinden. Direct mail heeft namelijk een veel hogere attentiewaarde dan een e-mail die meestal direct in de digitale prullenbak verdwijnt. Nick Alvares en Paul den Blanken beide Key Accountmanager bij Nic.Oud vertellen in OnlineRetailer editie 26, over de meerwaarde en gepersonaliseerde mogelijkheden van een direct mail, die flink aan populariteit zal winnen als gevolg van de GDPR / AVG.

Hoge respons

Een direct mail is op vele vlakken een interessant middel om een bedrijf, dienst of product extra in de picture te zetten. Nick geeft een voorbeeld: “Een van de grootste voormalige postorderbedrijven van ons land verstuurde jaren geleden tientallen miljoenen direct mailings per jaar. Jaren geleden werd de focus verlegd van offline naar online, en niet geheel zonder succes zo blijkt inmiddels. Bij die overschakeling werd gelijk de direct mail afdeling ontmanteld. Want, zo was destijds het devies, alles moet online gebeuren. Ook de communicatie met de klant. Die visie is intussen gewijzigd. Sinds een jaar of drie wordt weer fors geïnvesteerd in gepersonaliseerde direct mail. De inzet van de combinatie, gepersonaliseerde email en offline direct mail versterkt de boodschap en zorgt voor meer respons. In sommige gevallen zelfs zes tot zeven keer hoger” Een direct mail kan volgens Nick ook zeker interessant zijn voor bedrijven die werken op basis van abonnementsformules, zoals Bloomon en HelloFresh. “Bestaande klanten die hun abonnement even op pauze hebben gezet, kun je met een direct mail mogelijk weer reactiveren.”

NWS_ Member

“Een direct mail pak je op van de deurmat, blijft langer liggen op de keukentafel en wordt vaak ook door het hele huishouden bekeken.”

Volgens Paul heeft een direct mail een veel hogere attentiewaarde en bewaarfunctie dan een e-mail. “Een direct mail pak je op van de deurmat, blijft langer liggen op de keukentafel en wordt vaak ook door het hele huishouden bekeken. Het toevoegen van een kortingskaart of kortingspasje voegt extra waarde toe. Het reclamebereik is hoger dan je met alleen e-mail kunt bereiken. Ook de piek in respons is meer verspreid dan bij een e-mail. Zo kregen we laatst nog een reactie van een klant dat een kortingskaart elf (!) maanden na het uitsturen nog was gebruikt. De kracht van direct mail wordt over het algemeen nog onderschat door online spelers. Ook bestaat het beeld dat het heel kostbaar is. Dat is met de nieuwste technieken absoluut niet meer het geval. Een kwalitatief hoogwaardige én gepersonaliseerde direct mail is tegenwoordig zeer betaalbaar.” Nick vult aan: “Een groot voordeel, zeker met het oog op de GDPR / AVG, is dat voor een direct mail geen opt-in nodig is. Dit geldt zeker voor geadresseerde post zonder de naam, dus aan de bewoners van. De brievenbus staat open, terwijl de consument zijn inbox wel kan afsluiten.

Direct mail speelt in op de beleving

Wat heb je nodig om een direct mail te kunnen versturen? “Eigenlijk alleen de NAW-gegevens,” zegt Nick. “Hoe meer data, hoe beter natuurlijk om de direct mail meer te kunnen personaliseren. De vormgeving, het aanbod en de frequentie zijn daarbij ook bepalend voor het effect van de direct mail.” Paul geeft enkele tips over de opmaak en het versturen van een direct mail. “De beste dagen om een direct mail te versturen, zijn de dinsdag en zaterdag. Ook is het goed om rekening te houden met het kijkgedrag en de belevingswereld van de doelgroep. Grote foto’s vallen meer op dan kleine beelden, net zoals warme kleuren meer emotie oproepen dan koude kleuren. Foto’s met kinderen worden eerder opgemerkt dan foto’s met volwassenen.”

“Wij herkennen de uitdagingen van e-tailers die willen beginnen met direct mail. Wat houd je tegen? Maak gebruik van onze kennis en kunde, we hebben inmiddels vele e & retailers geholpen om hun zichtbaarheid te vergroten met direct mail.”

Paul tot besluit: “Wil je beginnen met direct mail en heb je advies nodig? Ik denk graag met je mee om de maximale respons uit je actie te halen.”

Deel dit bericht:

Nieuw: Biosiel® hét alternatief voor sealen in folie

Biosiel® is een nieuwe soort verzendverpakking van 100% papier. Nic. Oud heeft deze verpakwijze exclusief ontwikkeld en komt hiermee tegemoet aan de vraag naar duurzame verzendverpakkingen. Biosiel®, verzendverpakking zonder poespas Biosiel® is een dunne verzendverpakking zonder poespas, een uitstekend alternatief...
Lees verder... about Nieuw: Biosiel® hét alternatief voor sealen in folie

Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!

De doelgroep verras je met een persoonlijke pas! Direct mail is niet alleen een effectief middel om de doelgroep te bereiken, door het toevoegen van een pasje zorgt het ook voor verrassend hogere conversie. Het toevoegen van een pasje op...
Lees verder... about Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!

Nooit meer iets missen?

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Nic. Oud, Direct Mail en fulfilment.

Meld je aan voor actualiteiten in je mailbox

Naam(Vereist)
Ja, ik wil graag op de hoogte blijven(Vereist)
Bij het verzenden van het formulier geeft u toestemming dat Nic. Oud uw persoonsgegevens verwerkt om via e-mail te informeren over de producten, diensten en actualiteiten binnen ons vakgebied. Wilt u per e-mail geen informatie van ons ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de opt-out van de nieuwsbrief of per e-mail naar marketing@nicoud.nl. Meer weten? Raadpleeg de privacy statement op onze website.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Advies nodig?

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Direct contact opnemen

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ook interessant

Video's

Duurzaamheid

Actualiteiten

Play Video

3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie

Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp.

Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Begin dit jaar maakte Nic. Oud bekend een betaalbaar en duurzaam alternatief te hebben ontwikkeld voor het verpakken en verzenden van drukwerk in folie. Deze voordelig duurzame verzendverpakking, inmiddels bekend onder de naam Biosiel®, heeft een aantal unieke eigenschappen. Het...
Lees verder... about Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Direct Mail & Fulfilment

Meer weten over onze aanpak?