Papieren wikkel, het alternatief voor plastificeren – onder folie verpakken

Papieren wikkel

Op 1 januari 2023 treedt het Waalse regeringsbesluit in werking dat plastic folies verbiedt rond geadresseerde zendingen en huis-aan-huiszendingen. Dit betekent dat vanaf 26 december 2022 postale zendingen onder plastic folie niet meer worden geaccepteerd voor verzending naar Wallonië. Onder het verbod valt elk type folie en verpakking waarvan plastic het hoofdbestanddeel is, ongeacht de chemische samenstelling. Ook biologisch afbreekbare en composteerbare folies zijn verboden.

Alternatieven voor plastificeren – onder folie verpakken

Wij bieden voor het plastificeren – onder folie verpakken van drukwerk goede alternatieven, bijvoorbeeld omslagen met een venster, of een papieren verpakking.

Een verzendverpakking van papier

Een papierverpakking, dat pakt goed uit! Wij bieden een aantal opties om je drukwerk, zoals direct mail te verpakken in een papieren verzendverpakking;

Het grote voordeel van papierverpakking is de unieke segmentatiemogelijkheden. Bovendien heeft papier een duurzame uitstraling. Dat valt op!

Nic. Oud verpakt en verzendt drukwerk in grote volumes in een papieren wikkel. Wij beschikken over de kennis en capaciteit om uw drukwerk te verpakken in papier!

Uw drukwerk verpakken en versturen in een papieren wikkel?

Vraag direct een offerte aan!

Paperwrap

De Paperwrap is een papieren wikkel die wordt rondom afgesloten. Dat maakt het zeer geschikt voor het verpakken en verzenden van direct mail, magazines of brochures met één of meer bijlages. Maar de Paperwrap heeft meer voordelen.

  • volledige te personaliseren en dat bied unieke communicatiemogelijkheden
  • trendy en milieuvriendelijkere uitstraling van papier
  • de inhoud kunnen we matchen met het adres van de ontvanger
  • snelle doorlooptijden

Met een bedrukte paperwrap begint de storytelling direct na de ontvangst, vanaf de deurmat. Ook is de paperwrap is volledig te personaliseren. Per afdruk kunt u variëren met teksten en afbeeldingen en zo is de boodschap geheel toe te spitsten op de interesses van de ontvanger.

Papieren wikkel Paperwrap
Verzonden naar meerdere landen in verschillende talen en volgende de postale voorschriften van de verschillende postbedrijven

Tip: Lees meer over Variabel Data Printen om jouw Paperwrap te personaliseren.

Banderol

Papieren wikkel Banderol

Banderen ook wel banderolleren genoemd, is een product voorzien van een papieren wikkel, een banderol. Het formaat van de banderol kan verschillen in hoogte. Een volledige banderol om het drukwerk noemen we in het vakjargon, een ‘volle jas’. Een banderol is uniek te personaliseren maar ook te gebruiken voor extra advertentiemogelijkheden.

Een greep uit de banderol mogelijkheden;

  • het drukwerk wordt on-gevouwen gebandeerd
  • het drukwerk wordt in de lengterichting gevouwen gebandeerd (postslag)
  • het banderol is full colour te bedrukken of te printen
  • de banderol bedekt het product gedeeltelijk of volledig
  • mee banderen van een bijlage of inlage
  • opties voor adresseren: direct op de banderol, een adresdrager (cheshire) of via het aanlijmen van een envelop (piggybag)

Bekijk voor meer voorbeelden de pagina: Banderol? De praktische verpakking van papier

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een papieren verzendverpakking, neem dan contact op met onze verzendspecialisten!