PCR verzendverpakking draagt bij aan de circulaire economie

PCR verzendverpakking

Voor het verpakken en verzendingen van magazine en mailings sealen wij standaard in PCR verzendverpakking. Een folie primeur in mailfulfilment Nederland. Voor de gelegenheid is PrintMATTERS uitgave 4, door ons verpakt in deze deels gerecyclede PCR-folie.

PCR verzendverpakking is een extra stap in duurzaamheid

Het gebruik van PCR-folie past in onze duurzaamheidsbeleid. Naast groene energie van zonnepanelen, zorgen wij dat 96% van ons afval wordt gescheiden voor recycling. Papier, karton, folie en palletstraps alles heeft zijn eigen bak of zak. Dat maakt de cirkel rond, het gebruik van PCR-folie draagt daar in bij aan de circulaire economie.

Lees hier het volledige interview met Maurice Gelissen en Amanda Smit in PrintMATTERS

Wat is PCR-folie?

Plastic recyclenPCR is een afkorting van post-consumer recycled. Gerecycled plastic, afval afkomstig van huishoudens en industriële- en commerciële organisaties. Ofwel de verpakkingsplastics van huishoudens en de transportverpakking van bij retailers aangeleverde producten en goederen. Post-consumer waste zorgt wereldwijd voor de grootste afvalstroom. Door het gebruik van PCR wordt plastic afval omgezet naar grondstof. Dat draagt niet alleen bij aan de vermindering van de afvalberg, het heeft nog veel meer voordelen voor het milieu.