PCR verzendverpakking draagt bij aan de circulaire economie

PCR verzendverpakking

Voor het verpakken en verzendingen van magazine en mailings sealen wij standaard in PCR verzendverpakking. Een folie primeur in mailfulfilment Nederland. Voor de gelegenheid is PrintMATTERS uitgave 4, door ons verpakt in deze deels gerecyclede PCR-folie.

PCR verzendverpakking is een extra stap in duurzaamheid

Het gebruik van PCR-folie past in onze duurzaamheidsbeleid. Naast groene energie van zonnepanelen, zorgen wij dat 96% van ons afval wordt gescheiden voor recycling. Papier, karton, folie en palletstraps alles heeft zijn eigen bak of zak. Dat maakt de cirkel rond, het gebruik van PCR-folie draagt daar in bij aan de circulaire economie.

Plastic recyclen

Wat is PCR-folie?

PCR is een afkorting van post-consumer recycled. Gerecycled plastic, afval afkomstig van huishoudens en industriële- en commerciële organisaties. Ofwel de verpakkingsplastics van huishoudens en de transportverpakking van bij retailers aangeleverde producten en goederen. Post-consumer waste zorgt wereldwijd voor de grootste afvalstroom. Door het gebruik van PCR wordt plastic afval omgezet naar grondstof. Dat draagt niet alleen bij aan de vermindering van de afvalberg, het heeft nog veel meer voordelen voor het milieu.

Verpakken en verzenden in PCR-folie?

VERZENDVERPAKKINGS-PRIMEUR BIJ NIC. OUD

Bij verzendspecialist Nic. Oud in Heerhugowaard staat maatschappelijk verantwoord ondernemen al 10 jaar hoog in het vaandel. Veel duurzaamheidsmogelijkheden werden al doorgevoerd, zoals zonnepanelen, led-verlichting en elektrische auto’s. Vanaf april wordt voor de verzending van mailings en magazines standaard geseald in gerecycled plastic, genaamd PCR-folie.

Extra stap in duurzaamheid

Bij de verzendspecialist -die met 165 man vast personeel overigens een breder dienstenpakket aanbiedt, waaronder fulfilment, weblogistics en targeting– spreken we met Amanda Smit, marketing en communicatie bij Nic. Oud en Maurice Gelissen, financieel directeur bij Nic. Oud. We praten over een folie-primeur in mail-fulfilment: PCR-folie. Voor alle duidelijkheid: PCR-folie is geen bio-folie. ‘Bio-folie maakt men van hernieuwbare grondstof, planten en dergelijke. PCR-folie is een gedeeltelijk gerecyclede folie,’ verklaart Smit.

Lees hier het volledige interview met Maurice Gelissen en Amanda Smit in PrintMATTERS

Deel dit bericht:

Nieuw: Biosiel® hét alternatief voor sealen in folie

Biosiel® is een nieuwe soort verzendverpakking van 100% papier. Nic. Oud heeft deze verpakwijze exclusief ontwikkeld en komt hiermee tegemoet aan de vraag naar duurzame verzendverpakkingen. Biosiel®, verzendverpakking zonder poespas Biosiel® is een dunne verzendverpakking zonder poespas, een uitstekend alternatief...
Lees verder... about Nieuw: Biosiel® hét alternatief voor sealen in folie

Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!

De doelgroep verras je met een persoonlijke pas! Direct mail is niet alleen een effectief middel om de doelgroep te bereiken, door het toevoegen van een pasje zorgt het ook voor verrassend hogere conversie. Het toevoegen van een pasje op...
Lees verder... about Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!

Nooit meer iets missen?

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Nic. Oud, Direct Mail en fulfilment.

Meld je aan voor actualiteiten in je mailbox

Naam(Vereist)
Ja, ik wil graag op de hoogte blijven(Vereist)
Bij het verzenden van het formulier geeft u toestemming dat Nic. Oud uw persoonsgegevens verwerkt om via e-mail te informeren over de producten, diensten en actualiteiten binnen ons vakgebied. Wilt u per e-mail geen informatie van ons ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de opt-out van de nieuwsbrief of per e-mail naar marketing@nicoud.nl. Meer weten? Raadpleeg de privacy statement op onze website.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Advies nodig?

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Direct contact opnemen

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ook interessant

Video's

Duurzaamheid

Actualiteiten

Play Video

3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie

Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp.

Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Begin dit jaar maakte Nic. Oud bekend een betaalbaar en duurzaam alternatief te hebben ontwikkeld voor het verpakken en verzenden van drukwerk in folie. Deze voordelig duurzame verzendverpakking, inmiddels bekend onder de naam Biosiel®, heeft een aantal unieke eigenschappen. Het...
Lees verder... about Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Direct Mail & Fulfilment

Meer weten over onze aanpak?