Besparen op verzendkosten

Wereldwijde verzendoplossingen

Wanneer je brieven, direct mail, brochures, folders, magazines, tijdschriften en pakketten verstuurt via Nic. Oud, kan je flink besparen op de portokosten. Dankzij onze volumecontracten, kennis en direct entry mogelijkheden profiteer je altijd direct van aantrekkelijke kortingen. Voor het versturen van jouw mailing, pakketten of pallets, zowel bij nationale als internationale verzending! Maar er zijn nog meer handige weetjes om jouw verzendkosten te reduceren.

Tips om te besparen op verzendkosten

Portokosten vormen een groot deel van het budget van een direct mail campagne. Ook voor de webwinkels zijn de verzendkosten een serieuze kostenpost; een verschil van een paar procent maakt op jaarbasis dus al groot verschil. Hoe kun je  besparen? Met de volgende tips kun je direct beginnen met het besparen op jouw verzendingen.

Portokosten besparen?

Besparen op Verzendkosten weeg mailing

Tip: Gebruik de optimale sorteerwijze

In bepaalde gevallen kan het gunstig zijn om jouw mailing gesorteerd aan te bieden. Door bijvoorbeeld het formaat en/of gewicht kan het verzendtarief van de partij gunstiger uitvallen. Postverspreiders in zowel Nederland als de overige Europese landen hanteren verschillende sorteerwijze met de bijbehorende tarieflijnen. Wij kunnen de postpartijen optimaal gesorteerd voor jou verwerken en aanleveren.

Besparen op portkosten > weeg direct mail

Tip: Het gewicht van het poststuk

Bij het ontwikkelen van een mailing is het beter om vooraf te bepalen wat de mailing in zijn totaliteit gaat wegen en de verzending gaat kosten. Kies hiervoor het juiste gramgewicht voor jouw mailing. Vergeet daarbij ook niet de verzendverpakking en een eventuele gadget mee te wegen. Een folieverpakking weegt minder dan een envelop. Een 80 grams C5 envelop weegt 7,1 gram een folieverpakking voor hetzelfde formaat weegt 1,8 gram. Zo blijft een mailing wellicht in een lagere gewichtstabel.

Handige tabel voor formaten en gewichten

Wil je snel het gewicht van een mailing uitrekenen? De in onderstaande tabellen zijn de meest gangbare formaten en gewichten opgenomen.

tabel gewicht brieven enveloppen
Besparen op verzendtarief > Port betaald

Tip: Welk Port Betaald logo?

Bij grote partijen post wordt de mailing voorzien van het port betaald logo afhankelijk van het land en de verspreider.

Tip: Antwoordnummer

Een antwoordnummer kan respons verhogend werken. De respondent hoeft met een antwoordnummer de portokosten niet zelf te betalen en zal eerder zijn reactie naar je terug sturen. Ook een bijgeleverde retourenvelop met daarop het antwoordnummer en de vermelding ‘Postzegel niet nodig’ werkt respons verhogend.

Tip: Overkomstduur van de zending (servicekaders)

Hoe langer de post onderweg mag zijn, hoe lager de portokosten. Is de precieze dag van bezorging niet zo belangrijk? Kies dan voor een servicekader met een langere overkomstduur. Dit kan in de kosten aanzienlijk schelen. Let bij acties wel op dat de overkomst aansluit op het begin van je actie. Zie hiervoor de verschillende servicekaders van de postverspreiders.

Tip: Retouren? Gebruik een QR-code of barcode

Up-to-date databestand

Om retouren makkelijk digitaal te verwerken kan je een barcode of QR-code plaatsen bij de adressering. De retouren worden gescand en kunnen makkelijk aan jou teruggekoppeld worden om te verwerken in jouw database. Neem contact op voor onze mogelijkheden.

Tip: Datascan

Het is mogelijk om het aantal onnodige retouren te verminderen door vooraf het klantenbestand te controleren op de correctheid van de adresgegevens zoals postcode, straat en huisnummer, kortom de mailbaarheid. Ook is het mogelijk het bestaande klantenbestand te verrijken met meer gegevens. Een datascan geeft inzicht in de kwaliteit van het bestand en zorgt dat je over een correct, uniek en actueel klantenbestand beschikt waarmee de bereikbaarheid van de direct mail optimaal is.

Voor meer informatie over de datascan? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Deel dit bericht:

Nieuw: Biosiel® hét alternatief voor sealen in folie

Biosiel® is een nieuwe soort verzendverpakking van 100% papier. Nic. Oud heeft deze verpakwijze exclusief ontwikkeld en komt hiermee tegemoet aan de vraag naar duurzame verzendverpakkingen. Biosiel®, verzendverpakking zonder poespas Biosiel® is een dunne verzendverpakking zonder poespas, een uitstekend alternatief...
Lees verder... about Nieuw: Biosiel® hét alternatief voor sealen in folie

Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!

De doelgroep verras je met een persoonlijke pas! Direct mail is niet alleen een effectief middel om de doelgroep te bereiken, door het toevoegen van een pasje zorgt het ook voor verrassend hogere conversie. Het toevoegen van een pasje op...
Lees verder... about Direct mail met een pasje? Da’s pas verrassend!

Nooit meer iets missen?

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent Nic. Oud, Direct Mail en fulfilment.

Meld je aan voor actualiteiten in je mailbox

Naam(Vereist)
Ja, ik wil graag op de hoogte blijven(Vereist)
Bij het verzenden van het formulier geeft u toestemming dat Nic. Oud uw persoonsgegevens verwerkt om via e-mail te informeren over de producten, diensten en actualiteiten binnen ons vakgebied. Wilt u per e-mail geen informatie van ons ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de opt-out van de nieuwsbrief of per e-mail naar marketing@nicoud.nl. Meer weten? Raadpleeg de privacy statement op onze website.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Advies nodig?

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Direct contact opnemen

Neem direct contact op met één van onze specialisten voor advies op maat. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ook interessant

Video's

Duurzaamheid

Actualiteiten

Play Video

3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie

Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp.

Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Begin dit jaar maakte Nic. Oud bekend een betaalbaar en duurzaam alternatief te hebben ontwikkeld voor het verpakken en verzenden van drukwerk in folie. Deze voordelig duurzame verzendverpakking, inmiddels bekend onder de naam Biosiel®, heeft een aantal unieke eigenschappen. Het...
Lees verder... about Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Direct Mail & Fulfilment

Meer weten over onze aanpak?