Besparen op verzendkosten

Frankeerlogos

Wanneer je brieven, direct mail, brochures, folders, magazines, tijdschriften en pakketten verstuurt via Nic. Oud, kan je flink besparen op de portokosten. Dankzij onze volumecontracten, kennis en direct entry mogelijkheden profiteer je altijd direct van aantrekkelijke kortingen. Voor het versturen van jouw mailing, pakketten of pallets, zowel bij nationale als internationale verzending! Maar er zijn nog meer handige weetjes om jouw verzendkosten te reduceren.

Tips om te besparen op verzendkosten

Portokosten vormen een groot deel van het budget van een direct mail campagne. Ook voor de webwinkels zijn porti een serieuze kostenpost; een verschil van een paar procent maakt op jaarbasis dus al groot verschil. Hoe kan jij besparen? Met de volgende tips kan je direct beginnen met het besparen op jouw portokosten.

Besparen op Verzendkosten weeg mailingTip: Gebruik de optimale sorteerwijze

In bepaalde gevallen kan het gunstig zijn om jouw mailing gesorteerd aan te bieden. Door bijvoorbeeld het gewicht en soort uiting (folie, envelop, selfmailer, etc) kan het verzendtarief van de partij gunstiger uitvallen. Postverspreiders in zowel Nederland als de overige Europese landen hanteren verschillende sorteerwijze met de bijbehorende tarieflijnen. Wij kunnen de postpartijen optimaal gesorteerd voor jou verwerken en aanleveren.

Besparen op portkosten > weeg direct mailTip: Het gewicht van het poststuk

Bij het ontwikkelen van een mailing is het beter om vooraf te bepalen wat de mailing in zijn totaliteit gaat wegen en de verzending gaat kosten. Kies hiervoor het juiste gramgewicht voor jouw mailing. Vergeet daarbij ook niet de verzendverpakking en een eventuele gadget mee te wegen. Een folieverpakking weegt minder dan een envelop. Een 80 grams C5 envelop weegt 7,1 gram een folieverpakking voor hetzelfde formaat weegt 1,8 gram. Zo blijft een mailing wellicht in een lagere gewichtstabel.

 

Portokosten besparen?

neem contact op!

Acceptgiro’s drukken in full colour

Acceptgiro's

Handige tabel voor formaten en gewichten

Wil je snel het gewicht van een mailing uitrekenen? De in onderstaande tabellen zijn de meest gangbare formaten en gewichten opgenomen.

Formaten en gewicht

Tip: Welk Port Betaald logo?

Besparen op verzendkosten

Bij grote partijen post wordt de mailing voorzien van het port betaald logo afhankelijk van de verspreider.

 

Tip: Antwoordnummer

Een antwoordnummer kan respons verhogend werken. De respondent hoeft met een antwoordnummer de portokosten niet zelf te betalen en zal eerder zijn reactie naar je terug sturen. Ook een bijgeleverde retourenvelop met daarop het antwoordnummer en de vermelding ‘Postzegel niet nodig’ werkt respons verhogend.

Neem de tijdTip: Overkomstduur van de zending

Hoe langer de post onderweg mag zijn, hoe lager de portokosten. Is de precieze dag van bezorging niet zo belangrijk? Kies dan voor een servicekader met een langere overkomstduur. Dit kan in de kosten aanzienlijk schelen. Let bij acties wel op dat de overkomst aansluit op het begin van de actie. Zie ook hieronder de verschillende servicekaders van de postverspreiders.

Tip: Retouren? Gebruik een QR-code of barcode!

Om retouren makkelijk digitaal te verwerken kan je een barcode of QR-code plaatsen bij de adressering. De retouren worden gescand en kunnen makkelijk aan jou teruggekoppeld worden om te verwerken in jouw database. Neem contact op voor onze mogelijkheden.

Tip: Datascan

Het is mogelijk om het aantal onnodige retouren te verminderen door vooraf het klantenbestand te controleren op de correctheid van de adresgegevens zoals postcode, straat en huisnummer, kortom de mailbaarheid. Ook is het mogelijk het bestaande klantenbestand te verrijken met meer gegevens. Een datascan geeft inzicht in de kwaliteit van het bestand en zorgt dat je over een correct, uniek en actueel klantenbestand beschikt waarmee de bereikbaarheid van de direct mail optimaal is.

Voor meer informatie over de datascan? Neem contact op voor de mogelijkheden.

bewerkersovereenkomst gegevensbewerking

Servicekaders postverspreiders

We hebben de servicekaders van de twee grootste verspreiders in Nederland voor je op een rij gezet.

 • PostNL bezorgt als enige aanbieder vijf dagen per week
 • SANDD bezorgt twee keer per week

De PostNL-mogelijkheden:

Basic > 72-uurs post – 3D

 • Als je tijdig weet dat jouw mailing op een bepaalde dag moet worden bezorgd
 • Drie werkdagen van tevoren aanbieden bij PostNL
 • Bezorgdagen op dinsdag, donderdag of zaterdag

Basic > 48-uurs post – 2D

 • Als jouw mailing op een bepaalde dag moet worden bezorgd
 • Twee werkdagen van tevoren aanbieden bij PostNL.
 • Bezorgdagen dinsdag, donderdag of zaterdag

24-uurs post

 • Als jouw mailing de volgende dag moet worden bezorgd
 • Eén werkdag van tevoren aanbieden bij PostNL, de volgende dag bezorgd
 • Bezorgdagen dinsdag tot en met zaterdag

De Sandd mogelijkheden:

‘Matdatum’ dinsdag

 • Als jouw mailing op dinsdag bezorgd mag worden
 • Op donderdag aanbieden aan Sandd

‘Matdatum’ vrijdag

 • Als jouw mailing op vrijdag bezorgd kan worden
 • Op dinsdag aanbieden aan Sandd

Portokosten besparen?

Neem direct contact op.