Portokostenbesparen

Portokosten besparen?

Tips om te besparen op verzendkosten

Wanneer je brieven, direct mail, brochures, folders, magazines, tijdschriften en pakketten verstuurt via Nic. Oud, kun je flink besparen op de portokosten. Dankzij onze volumecontracten, kennis en direct entry mogelijkheden profiteer je altijd direct van aantrekkelijke kortingen. Voor het versturen van jouw mailing, pakketten of pallets, zowel bij nationale als internationale verzending! Maar er zijn nog meer handige weetjes om jouw verzendkosten te reduceren.

Tips om te besparen op portokosten

Portokosten vormen een groot deel van het budget van een direct mail campagne. Ook voor de webwinkels zijn porti een serieuze kostenpost; een verschil van een paar procent maakt op jaarbasis dus al groot verschil. Hoe kun je  besparen? Met de volgende tips kun je direct beginnen met het besparen op jouw verzendingen.

Tip: Gebruik de optimale sorteerwijze

In bepaalde gevallen kan het gunstig zijn om jouw mailing gesorteerd aan te bieden. Door bijvoorbeeld het formaat en/of gewicht kan het verzendtarief van de partij gunstiger uitvallen. Postverspreiders in zowel Nederland als de overige Europese landen hanteren verschillende sorteerwijze met de bijbehorende tarieflijnen. Wij kunnen de postpartijen optimaal gesorteerd voor jou verwerken en aanleveren.

Tip: Het gewicht van het poststuk

Bij het ontwikkelen van een mailing is het beter om vooraf te bepalen wat de mailing in zijn totaliteit gaat wegen en de verzending gaat kosten. Kies hiervoor het juiste gramgewicht voor jouw mailing. Vergeet daarbij ook niet de verzendverpakking en een eventuele gadget mee te wegen. Een folieverpakking weegt minder dan een envelop. Een 80 grams C5 envelop weegt 7,1 gram een folieverpakking voor hetzelfde formaat weegt 1,8 gram. Zo blijft een mailing wellicht in een lagere gewichtstabel.

enveloppen-formaatwijzer-nic-oud

Tip: Welk Port Betaald logo?

Bij grote partijen post wordt de mailing voorzien van het port betaald logo afhankelijk van het land en de verspreider.

Besparen op verzendtarief > Port betaald

Tip: Antwoordnummer

Een antwoordnummer kan respons verhogend werken. De respondent hoeft met een antwoordnummer de portokosten niet zelf te betalen en zal eerder zijn reactie naar je terug sturen. Ook een bijgeleverde retourenvelop met daarop het antwoordnummer en de vermelding ‘Postzegel niet nodig’ werkt respons verhogend.

Tip: Overkomstduur van de zending (servicekaders)

Hoe langer de post onderweg mag zijn, hoe lager de portokosten. Is de precieze dag van bezorging niet zo belangrijk? Kies dan voor een servicekader met een langere overkomstduur. Dit kan in de kosten aanzienlijk schelen. Let bij acties wel op dat de overkomst aansluit op het begin van je actie. Zie hiervoor de verschillende servicekaders van de postverspreiders.

Tip: Retouren? Gebruik een QR-code of barcode

Om retouren makkelijk digitaal te verwerken kan je een barcode of QR-code plaatsen bij de adressering. De retouren worden gescand en kunnen makkelijk aan jou teruggekoppeld worden om te verwerken in jouw database. Neem contact op voor onze mogelijkheden.

Tip: Datascan

Het is mogelijk om het aantal onnodige retouren te verminderen door vooraf het klantenbestand te controleren op de correctheid van de adresgegevens zoals postcode, straat en huisnummer, kortom de mailbaarheid. Ook is het mogelijk het bestaande klantenbestand te verrijken met meer gegevens. Een datascan geeft inzicht in de kwaliteit van het bestand en zorgt dat je over een correct, uniek en actueel klantenbestand beschikt waarmee de bereikbaarheid van de direct mail optimaal is.

Voor meer informatie over de datascan? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Besparen op verzendkosten

Nic. Oud is ook expert in wereldwijd verzenden van onder meer direct mail. Hiermee kun je flink besparen op de portokosten.

Contact

Wil je Direct Mail versturen?

Wij denken graag met je mee om maximale respons uit jouw printmarketing actie te halen. Neem direct contact op met één van onze direct mail specialisten voor advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Ook interessant

Video's

Duurzaamheid

Actualiteiten

Play Video

3634 zonnepanelen voorzien Nic. Oud van duurzame energie

Nic. Oud heeft op het dak van het 20.000 m2 grote bedrijfspand in Heerhugowaard totaal 3634 zonnepanelen laten plaatsen. Deze hoge rendement panelen leveren per stuk 335 Wp (Wattpiek) waarmee het totaalvermogen van de zonnepanelen uitkomt op 1.2000.000 Wp.

Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Begin dit jaar maakte Nic. Oud bekend een betaalbaar en duurzaam alternatief te hebben ontwikkeld voor het verpakken en verzenden van drukwerk in folie. Deze voordelig duurzame verzendverpakking, inmiddels bekend onder de naam Biosiel®, heeft een aantal unieke eigenschappen. Het...
Lees verder... about Wederom groot groen verpakkingsnieuws van Nic. Oud

Direct Mail & Fulfilment

Meer weten over onze aanpak?